Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
12°C
TOR.
21°C
14°C
Oceni objavo

Šahovska scena v Vipavski dolini oživlja

V Vipavski dolini šahovska scena doživlja pravi razcvet. V zadnjem času smo bili priča ustanovitvi Primorskega osnovnošolskega pokala v šahu, ki ga organizirajo ŠK Postojna, ŠK Koper, ŠK Izola ter ŠD Čaven Ajdovščina. Prvi turnir pokala se je odvijal v Kopru 1. aprila, kjer so mladi šahisti zavzeto pokazali svoje znanje in spretnosti na šahovnici.

Mladi člani ŠD Čaven so se odlično odrezali na tekmovanju. Posebej izstopa nastop mladega talenta Tomaža Štefančiča, ki je izmed 47 tekmovalcev zasedel odlično 5. mesto.

Ljubitelje šaha čaka še večji dogodek, saj se bo 14. maja v Dvorani prve slovenske vlade odvijal Ajdovščina Open 2023. Turnir bo potekal pod pokroviteljstvom Občine Ajdovščina, pri organizaciji pa sodeluje tudi ŠD Čaven. Pričakujemo veliko udeležbo šahistov iz cele države ter tujine, saj bodo na voljo bogate nagrade za najboljše tekmovalce.

Dan pred glavnim turnirjem, 13. maja, bo potekal še en pomemben dogodek - Ajdovščina mladi 2023. Ta turnir bo namenjen mladim šahistom in bo hkrati veljal kot 2. turnir Primorskega osnovnošolskega pokala. Tako bodo mladi šahisti imeli priložnost, da se še enkrat pomerijo med seboj in nadaljujejo zbiranje točk v sklopu pokala.

Vipavska dolina je postala pravo središče šahovskega dogajanja, kar pripomore k rasti in razvoju šahovske kulture v regiji. Udeležba mladih šahistov na turnirjih in njihovi dosežki so dokaz, da ima šah v Ajdovščini svetlo prihodnost.

Vabljeni na prihajajoče dogodke in podprite naše šahiste!

Oglejte si tudi