Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Inkluzivni nogometni turnir

V petek, 24. maja 2019 je bil na pobudo Hiše Sadeži družbe Vipava na športnem igrišču ob OŠ Draga Bajca Vipava izveden poseben dogodek – inkluzivni nogometni turnir.

Udeleženci – pisana druščina športnikov obeh spolov, različnih nivojev nogometnega znanja, zelo različnih telesnih sposobnosti,… pa vendar vsi enaki v želji tekmovati, zmagati, se družiti, imeti se lepo in se učiti drug od drugega. Športniki iz:

  • Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava,
  • OŠ Draga Bajca Vipava,
  • vastveno delovnega centra (VDC) iz Vipave in
  • škofijske gimnazije Vipava

so dokazali, da se z voljo da premagati vse ovire in združiti moči k skupnemu uspehu.

Igra je potekala po Free football sistemu, kjer se pravila določijo sproti. Koordinator dogodka, g. Dejan Štemberger; je skupaj s pomočniki (sodniki Branko Tutuš in Mitja Lavrenčič) ob uvodnem pozdravu vsem športnikom predal osnovne informacije. Ekipe so sestavili enakovredno, vse sodelujoče šole so v eno ekipo prispevale po dva svoja igralca. Zelo je bil poudarjen FAIR PLAY, kar se je skozi tekme izkazalo za več kot upoštevano.

Igralci in gledalci s(m)o neizmerno uživali ob in na igrišču. Veselje ob dobrih potezah igralcev in vratarjev je bilo nagrajeno s strani gledalcev in športnikov, krepak stisk rok nogometašev po tekmi in zaslužene nagrade vsem po zaključku turnirja ter veselje na obrazih vseh – vse to je dalo dnevu poseben čar. Ideja, vredna ponovitve. Vsako leto.

Lojze Adamič, CIRIUS Vipava

Oglejte si tudi