Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
18°C
JUTRI
28°C
18°C
Oceni objavo

Uspešno zaključena izobraževanja za krepitev digitalnih kompetenc otrok, mladih in odraslih

Po intenzivnih tednih usposabljanja smo na Inštitutu za mladinsko politiko s ponosom zaključili naše delavnice, namenjene krepitvi digitalnih kompetenc otrok, mladih ter odraslih. Projekt je prinesel izjemne rezultate in predstavljal edinstveno priložnost za vse udeležence.

V projektu DigiA se je Inštitut za mladinsko politiko povezal s Srednjo šolo Veno Pilon Ajdovščina ter Osnovno šolo Draga Bajca Vipava, kjer smo za učence matične šole in podružnic (Goče, Vrhpolje in Podnanos) pripravili različna usposabljanja, in sicer: Digi Krožek, Digi Umetnost in Digi Varnost. Pokrili smo različna področja digitalnih tehnologij. Udeleženci so razvijali temeljno razumevanje osnov računalništva, brskanja po spletu, ustvarjanja spletnih vsebin ter kreativne uporabe orodij, kot sta Canva in Microsoft PowerPoint. Poudarek na varnosti in bontonu na spletu je okrepil ozaveščenost o kibernetskih grožnjah ter spodbudil odgovorno uporabo digitalnih orodij med otroki in mladimi.

V projektu DigIT! smo uspešno izvedli izobraževanja za odrasle, ki so pritegnila več kot 70 posameznikov. Z našimi delavnicami smo med drugim obiskali Dom starejših občanov Ajdovščina, Hišo dobre volje Ajdovščina, Hišo Malorca in Zavod Pristan Vipava. Skozi intenzivna srečanja smo raziskovali različne vidike digitalnega sveta, pri čemer smo izpostavili praktične uporabe digitalnih orodij, kot so eDavki, zVem in eUprava. S pomočjo orodja Google Zemljevidi smo potovali po svetu, raziskovali smo spletne trgovine ter googlali recepte za pripravo prazničnih jedi. Prilagodljivost vsebin glede na predhodno znanje udeležencev je omogočila, da je vsak posameznik pridobil največ iz izobraževanja na svojem nivoju. S sproščenim vzdušjem med izobraževanjem smo spodbujali izmenjavo idej in povezovanje udeležencev.

Veselimo se podobnih izobraževanj tudi v prihodnosti, ko bomo še naprej raziskovali digitalni svet in sledili hitrim tehnološkim spremembam.

Anja Bandelj, vodja projektov

 

Oglejte si tudi