Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Dejavnosti VDC Ajdovščina-Vipava

V šolskem letu 2016/ 2017smo bili delavci in varovanci bivalne enote VDC Ajdovščina-Vipava zelo aktivni.
V zimskem popoldanskem času smo izvajali različne delavnice za prijetnejše vzdušje v bivalni enoti. Tako smo enkrat mesečno preko posnemanja gibanja, spoznavanja lastnih vzorcev gibanja, samostojnega oblikovanja gibalnih motivov, plesno gibalne improvizacije in učenja različnih zvrsti plesa usvajali prostor, elemente neverbalne komunikacije, sprejemanja drug drugega in plesali. Vse to v delavnici z elementi plesno-gibalne terapije. Terapevtka Katja Bucik nas je vodila s pomočjo elementov plesne umetnosti.

Prav tako nas je enkrat mesečno obiskoval terapevtski par iz društva Ambasadorjev nasmeha, Ana Boštjančič in njen pes Bono. Poudarek ni bil na terapiji, ampak na druženju z živaljo in na aktivnosti z njo.

Lepe jesenske in pomladanske dneve smo izkoristili za aktivnosti z in na konju. Na ranču Castor smo skrbeli za konje, jih jahali, hranili in čistili njihove prostore.

Delavci smo med zimskimi počitnicami aktivno sodelovali v dvodnevni učni delavnici, kjer smo prisluhnili predavanju o učinkih vode na telo in se seznanili z njenimi lastnostmi v bazenu CIRIUS Vipava. Naša bivalna enota se namreč bazena v CIRIUS-u poslužuje že tri leta. Pridobljene izkušnje bomo delavci izkoristili pri svojem nadaljnjem delu z varovanci in na sebi. Vodo kot terapevtski medij nam je predstavila predavateljica koncepta Halliwick, Klavdija Krušec.

S celoletnimi delavnicami bivalne enote VDC Ajdovščina-Vipava smo zadovoljni in se ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem varovancem za njihovo sodelovanje, predavateljem za strokovnost pri izvedbi in delavcem za vso dobro voljo pri pripravi in izpeljavi aktivnosti.

Kolektiv bivalne enote VDC Ajdovščina-Vipava

Oglejte si tudi