Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
14°C
JUTRI
30°C
15°C
Oceni objavo

Ob vrtičku se učimo in rastemo tudi mi

Otroci iz vrtca CIRIUS Vipava smo se v začetku aprila razveselili prav posebnega darila. Podjetje Pampers nam je v okviru razpisanega projekta 'Glej, kako rastem' podarilo visoko gredo, ki je čudovito dopolnila našo novo učilnico na prostem.

Na tem koščku zemlje smo se v zadnjih mesecih zbirali, jo pridno obdelovali in se ob njej igrali. Iz različnih semen smo vzgojili svoje sadike in jih skupaj z vrstniki iz sosednjega vrtca Vipava posadili v našo gredo. Redno smo skrbeli za njeno zalivanje in pletje ter pozorno opazovali, kako rastline rastejo, katere živali jih obiščejo … Ob njej smo se še pogosteje gibali na svežem zraku, skozi igro z zemljo in vrtnim orodjem urili motoriko, s svojimi čutili spoznavali različne naravne materiale, preštevali semena in rastline, se učili novih besed ter pridobivali druga znanja in spretnosti. Skozi aktivno skrb za gredico smo tudi sami skrbeli za naš planet in se vzgajali za trajnostni razvoj. Druženje ob njej je bilo dodatna priložnost za učenje odgovornosti in sodelovanja. Ob spreminjajoči gredici smo tako rastli in se razvijali tudi sami.

Zelo radi se zatekamo v ta zeleni kotiček, kjer smo doživeli že veliko lepih dogodivščin. Svoj rastoči vrt smo ponosno pokazali tudi staršem na zaključnem druženju, ki so nas presenetili z dvema sadnima drevesoma. Ti sta že našli prostor na naši učilnici na prostem, kjer nam bosta lahko skozi leta nudili senco in svoje sladke plodove. Hvala vam, dragi starši, za takšno lepo pozornost in vaše zaupanje skozi celotno šolsko leto!

V vrtcu tudi med poletnimi počitnicami ne bomo pozabili na svoj vrtiček in ga pridno zalivali. Jeseni pa se ponovno slišimo, ko vam izdamo, kakšne plodove je naša greda obrodila. Veselimo se že, da bomo k njihovem obiranju povabili tudi prijatelje iz bližnjega vrtca in skupaj pripravili piknik.

Klara Lozar

Oglejte si tudi