Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
19°C
JUTRI
32°C
18°C
Oceni objavo

12. študentski festival vin Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo

Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici je v petek, 24. maja 2019, v dvorcu Lanthieri organizirala že 12. študentski festival vin.

Na letošnjem festivalu so lahko obiskovalci poskusili različna vina kar dvajsetih študentov iz Slovenije in Hrvaške. “Poleg naših študentov visokošolskega strokovnega študija Vinogradništva in vinarstva prve stopnje gostimo tudi študente iz sosednje Hrvaške. Med nami so študenti iz Veleučilišta u Požegi, Veleučilišta na Reki, Oddelka za kmetijstvo v Poreču ter Veleučilišta u Križevcih”, nam je povedala dekanja Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo prof. dr. Branka Mozetič Vodopivec.

Glavni namen festivala je, da študenti že med časom študijem pridobijo čim več praktičnih izkušenj ter krepijo znanja s področja promocije in trženja vina, ki so danes nujna za uspešen nastop na trgu vina.

Študentje so predstavljali šolska vina in vina priznanih vinarjev na klasičen festivalski način. Obiskovalci so lahko poskusili tudi vina Univerze v Novi Gorici in sicer Univerzitetno Rdeče, Univerzitetni Zelen in Rektorjev izbor.

V zaključku svojega pozdravnega nagovora je dekanja prof. dr. Branka Mozetič Vodopivec povedala, da je letošnji festival poseben kar iz dveh vidikov. “Upamo, da je letošnji festival zadnji festival, ko se predstavljajo samo študentje prvstopenjskega študijskega programa Vinogradništvo in vinarstvo, kajti z novim študijskim letom razpisujemo nov magistrski študijski program Vingradništvo in vinarstvo. In druga stvar, v naslednjem letu, ko bo Univerza v Novi Gorici praznovala svojo 25. obletnico obstoja, bo za študentski festival poskrbela že Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo”, je zaključila prof. dr. Mozetič Vodopivec.

Ob koncu festivala smo po izboru obiskovalcev razglasili najboljšega razstavljalca v znanju in predstavitvi vin. Največ glasov obiskovalcev festivala je prejel študent Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici Urban Hlade s predstavitvijo svojega domačega posestva, Vina Hlade, sledili sta študentki Veleučilišta u Požegi Ana Pavić in Matea Pasarič, ki sta predstvljali šolska vina iz hrvaške Slavonije, tretje mesto pa je zasedla študentka Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Veronika Kos, ki je predstavljala vina Wipach.

Andreja Leban, Stiki z javnostmi, Univerza v Novi Gorici

Oglejte si tudi