Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

TEDEN OTROKA v Cirius Vipava

Teden otroka je letos zaznamovalo geslo: Povabimo sonce v šolo. V našem Centru je ta rdeča nit pletla aktivnosti skozi cel teden.  

V ponedeljek so se vsi učenci zbrali na uvodnem sestanku Šolske in domske skupnosti, kjer smo predstavili aktivnosti, ki jih bomo izvajali skozi leto, ponovili pravila lepega vedenja ter razglasili izid volitev za predsednika šolske in domske skupnosti. Letos je predsednik Aleks Slokar, ki je tudi uradno sprejel vse novince v našem Centru. Ob koncu sestanka smo skupaj tudi prepevali. 
Pesem nas je spremljala tudi v sredo, ko so mentorji glasila Studenček predstavili prispevke naših učencev in zasluženo pohvalili vse sodelujoče učence. Popoldne smo se s popoldanskimi vzgojiteljicami poveselili na kostanjevem pikniku, kjer so najbolj pridni pekli kostanj. Plačilo za pečen kostanj pa so bili izdelki na temo Jesenski plodovi. Le-ti so razstavljeni v naši avli. 
V četrtek so se vrstile delavnice: aktivnosti s konjem Pikom, ustvarjanje konjev iz različnih materialov, senzorna pot in plesno-igralne urice s padalom in ličkanjem koruze. 
Tudi petek je bil v znamenju delavnic: pravljična sončna delavnica, likovna sončna delavnica in aktivnosti s terapevtskim psom.
Učenci so skozi teden sodelovali na natečaju in ustvarjali na temo Povabimo sonce v šolo. Zmagovalci so bili razglašeni na skupnem srečanju v petek pred kosilom, ko smo si ogledali dejavnosti in fotografije v powerpointovi predstavitvi, ki jo je skupaj z mentorico PDU pripravil učenec Andrej Koren. Fotografirali pa sta skozi teden poleg njega tudi Maruša Mekina in Klaudija Gavrilova.

Hvala prav vsem, ki ste pomagali povabiti sonce v naš Center in tako pripraviti lep teden, posvečen našim otrokom.

Adrijana Lampe Mikuž

Oglejte si tudi