Nekateri učenci so se odpravili po Vipavi nabirati divje kostanje, drugi so rezali in pripravljali domači kostanj. Postavili so ognjišče in zakurili ogenj, v tem so postali že pravi mojstri. Pečeni kostanj je bil prava poslastica. Spoznali so, zakaj je potrebno kostanj narezati. Nekajkrat je pošteno počilo, čemur so se vsi smejali. Poleg smeha pa so bili tudi malce prestrašeni in zaskrbljeni, saj se je izza drevesa prikazal medved in nam ukradel kostanje. Najbolj pogumni so tekli za njim in si kostanje izborili nazaj.
Spoznali so razliko med domačim in divjim kostanjem. Iz divjega so izdelali senzorno ploščo. Zmešali so cement, pesek in vodo, vlili maso v kalup in vanj polagali kostanje. V mešanju betona so se vsi zelo izkazali, tako dekleta kot fantje.
Sklenili smo, da v tem šolskem letu še večkrat pripravimo različne dejavnosti v naravi. Nikoli ne pozabimo na varstvo narave in ljubezen do nje, saj iz nje v vsakem letnem času črpamo moč in energijo. Želimo si oblikovati svojo himno, zastavo in svoje ime. Verjamemo, da nam bo uspelo.
Tanja in Mateja