Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Naše zvezde in zvezdice 2015

V četrtek, 3. decembra, smo v osnovni šoli Draga Bajca Vipava pripravili dobrodelni sejem in prireditev Naše zvezde in zvezdice 2015.

Dobrodelni sejem se je odvijal v avli šole pred samo prireditvijo. Izdelke za sejem so izdelovali učenci s svojimi starši doma, pri pouku, ob dnevih dejavnosti in pri izbirnih predmetih pa so ustvarjali skupaj z učitelji.

V času sejma je bila šolska avla polna obiskovalcev, ki so si z navdušenjem ogledovali in kupovali izdelke iz lesa (jaslice, smrečice, slončke, Božičke, škatlice za čaj, desko za valjanje testa), sestavljanke, okraske, hišice, darilno embalažo iz lepo okrašenih kartonastih škatel,  koledarje, voščilnice, izdelke iz blaga, klekljani nakit, kvačkane prtičke, raznovrstno domače pecivo in domače mešanice čajev v zelo domiselnih embalažah, med, vrečke s sivko in druge izdelke, ki so dokaz ustvarjalnosti, spretnosti in iznajdljivosti otrok, staršev in učiteljev. Svoje stvaritve so prispevali tudi otroci in vzgojiteljice iz skupin Smrkci in Škratki, ki imajo prostore v naši šoli.

Šolsko avlo je zajel pravi sejemski živžav, dobra volja in veselje ob druženju ljudi, ki cenijo sodelovanje, solidarnost in dobrodelnost.

Ob 18.00 se je v telovadnici začela prireditev, na kateri so sodelovali otroci vseh starosti. Predstavili so se z deklamacijami, petjem, plesom in igranjem na različna glasbila. Nastopili so otroci iz vrtca, otroški pevski zbor in kitaristi iz Podnanosa, recitatorji in plesalci ljudskih plesov iz Vrhpolja, plesali so petošolci iz Vipave, najmlajša folklorna skupina Folklornega društva Vipava, plesalci štirih skupin plesne šole (iz Vipave, Goč, Podnanosa in Vrhpolja) in plesna skupina mamic. Zaigrali so nam Tamburjaši, kvartet godal, violinistka in pianistka glasbene šole, šolski bend, duet klasičnih kitar in harmonikarja. Zapeli so pevci mladinskega pevskega zbora.

Prireditev je bila odsev ustvarjalnosti in nadarjenosti otrok, pa tudi pripravljenost in želja predstaviti se številnemu občinstvu: sošolcem, učiteljem, staršem, starim staršem in drugim.

Z zbranim denarjem bo šolski sklad kril stroške tistih dejavnosti učencev, ki jih država ne financira (stroške tekmovanj iz znanja, športnih tekmovanj, slovenske, angleške in italijanske bralne značke in drugih dejavnosti) in pomagal učencem naše šole, katerih družine so se znašle v denarni stiski.

Najlepša hvala vsem, ki ste s svojimi prispevki obogatili sejem in prireditev Naše zvezde in zvezdice, in vsem obiskovalcem za vaše denarne prispevke.

Janja N. Nedeljkovič

 

Oglejte si tudi