Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kampiranje v Vrhpolju

Že na začetku tega šolskega leta, smo se učitelji s soglasjem staršev odločili, da bomo eno noč preživeli v kampu v Vrhpolju. Tako smo se 31. maja dobili v šoli šele popoldan. Odpravili smo se v gozd nad Vrhpoljem, kjer smo se srečali z mladim lovcem. Pogovarjali smo se o delu lovca med letom, prikazal nam je tudi opremo. Seveda je bila za fante najbolj zanimiva puška. Videli smo tudi nekaj prepariranih živali in lovskih trofej. Čas nam je zelo hitro mineval.

Kmalu smo se morali od lovca posloviti, saj nas je že čakal gozdar s svojim traktorjem in gozdarsko opremo. Ogledali smo si zaščitno opremo gozdarja, motorno žago in seveda gozdarski traktor. Na koncu nam je gozdar pokazal še, kako se varno podre drevo in kako ga s traktorjem povlečemo in spravimo les na kup. Na koncu so mu učenci z veseljem pomagali pospraviti še veje, da je bilo delo dokončano, tako kot je treba. Ker smo bili vsi že pošteno utrujeni, smo komaj čakali na večerjo. Za večerjo nas je v piceriji Pri Kobalu čakala pica, ki je vsem zelo teknila. Po večerji smo se odpravili v kamp, kjer so nas že čakali šotori. Razdelili smo se po šotorih in se pripravili za spanje. Seveda nismo takoj zaspali, saj smo si imeli veliko povedati.

Naslednje jutro smo vstali ob sedmih, nekateri pa tudi že prej. Umili smo se in pospravili šotore. Ko smo vso svojo opremo zložili, smo šli na zajtrk v šolsko jedilnico. Po zajtrku nas je čakal orientacijski pohod nad Vrhpoljem. Razdelili smo se v skupine in vsaka skupina je dobila liste z navodili. Bilo je kar zanimivo, saj je bilo treba natančno brati navodila, da se ne bi izgubili. Pohod smo zaključili na šoli, kjer je potekala še razglasitev najboljših in seveda podelitev nagrad.

Oba dneva sta bila čudovita dogodivščina in nova izkušnja za učence in učitelje in upamo, da jo bomo lahko še kdaj ponovili.

Robi Krašna

Oglejte si tudi