Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 26.04.2018

delno oblačno
Danes bo oblačnost od severa naraščala, najdlje bo sončno v južni Sloveniji. Sredi dneva se bodo v severnih krajih pričele pojavljati padavine, deloma plohe, ki se bodo popoldne in zvečer širile proti jugu. Predvsem v osrednji in južni Sloveniji bodo tudi posamezne nevihte. Na Primorskem bo večinoma suho. Popoldne bo prehodno zapihal okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zvečer povečini šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23, v južni Sloveniji do okoli 25 °C.
12°C | 24°C
petek, 25.04.2018
11°C | 24°C
sobota, 27.04.2018
13°C | 24°C
nedelja, 28.04.2018
9°C | 26°C
ponedeljek, 29.04.2018
11°C | 25°C
Opozorila
Četrtek, 26.4.2018 ob 7h
Dodatnega opozorila ni.
12°C
24°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo Osnovna šola

Japonsko kosilo


OSNOVNA ŠOLA

| |
24.04.2017      22:03
A A

Japonsko kosilo



Deli:
Učenke japonskega krožka OŠ Draga Bajca Vipava so z mentorico Sonjo Simonič Puc pogostile zaposlene na naši šoli z japonskim kosilom. Za začetek so gostje morale poiskati svoje mesto pri mizah, njihova imena so bila napisana na tradicionalnih origamijih – žerjavih. Pri tem so potrebovale pomoč učenk, saj so bila imena napisana v japonski pisavi. Dekleta, ki letos obiskujejo japonski krožek, so jim najprej predstavile utrip tradicionalne čajne ceremonije z zelenim čajem matcha, potem pa prikazale pripravo verjetno pri nas najbolj poznane japonske jedi. Suši je v posušeno algo ovit riž, nadevan s surovo ribo in zelenjavo, za izrazitejši okus poskrbi japonski hren wasabi in sojina omaka, v katero se, seveda s palčkami, pomaka koščke sušija. Sledila je japonska juha ramen, narejena na piščančji osnovi z dodano sojino omako, v kateri smo dobili rezance, meso, gobe, koruzo, špinačo, korenček, por in kuhana jajca. Tudi juho smo pojedli s pomočjo palčk, kar pa je seveda že malce težji izziv. Za zaključek so učenke pripravile tempuro – na japonski način ocvrte rakce, koščke piščanca, gobe, bučke in cvetačo. Vmes smo pili zeleni čaj sencha.
Sonja Simonič Puc, mentorica japonskega krožka


0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vipava!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!