Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
6°C
TOR.
28°C
9°C
Oceni objavo

Robert Vovk iz Vipave stotič daroval kri

Veseli in ponosni smo, da so med nami tudi dobrotniki, kot je Robert Vovk iz Vipave, ki je konec aprila v Centru za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica stotič daroval svojo življenjsko tekočino.
Gospoda Vovka je v krvodajalstvo že v mladih letih pritegnil oče, zaslužen krvodajalec, ki je kri daroval 56-krat. Na vprašanje, kako se je vse pravzaprav začelo, je povedal, da je nekoč šel z očetom iz radovednosti. »Videl sem, da to darovanje ni kakšna strašna stvar in sem daroval še sam. Potem me je pa kar vleklo. Lahko bi rekel, da imamo krvodajalstvo v družini.« Res ga imajo. Ob njegovem stotem darovanju sta ga spremljali tudi partnerka Ema in nečakinja Emma ter sestra Mirjam Klemše, ki je ob tem 53. darovala kri, in nečakinja Mateja Klemše, ki je kri darovala 23.

Robertu Vovku sta ob njegovem stotem darovanju čestitala predsednik Rdečega križa Ajdovščina Vladimir Škrlj in vodja CTD Nova Gorica Alenka Medvešček, dr. med., spec. transf. med.

Poleg tega humanega jubileja bo gospod Vovk prav kmalu obeležil tudi osebni praznik, in sicer 55. rojstni dan, zato mu ob enem tudi voščimo in mu želimo obilo zdravja in vsega dobrega!

Krvodajalke in krvodajalce ob tem lepo vabimo na terensko krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v ponedeljek, 29. maja, in torek, 30. maja, od 7. do 13. ure v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina. V sredo, 31. maja, bo potekala od 7. do 13. ure v  športni dvorani Vojašnice Janka Premrla Vojka Vipava.

Že vnaprej najlepša hvala, če boste solidarni!

Rdeči križ Ajdovščina

 

Oglejte si tudi