Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
6°C
2°C
JUTRI
7°C
-1°C
Deli

Drugo mesto za vipavsko ekipo prve pomoči

V Slovenj Gradcu je v začetku oktobra potekalo 22. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite, na katerem je vipavska ekipa prve pomoči dosegla odlično drugo mesto.

Na preverjanju je sodelovalo 14. najbolje uvrščenih ekip z regijskih preverjanj, ki so na sedmih delovnih točkah v centru mesta preverile svojo izurjenost in znanje dajanja prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah. Ob tem so se predstavile tudi reševalne službe, različne enote sil za zaščito in reševanje ter društva in druge organizacije s tega področja. Sodelovalo je okoli 400 pripadnikov sil za zaščito in reševanje.

Na delovnih mestih so se ekipe soočile z raznovrstnimi izzivi ob množičnem dogodku, na sejmu, neurju, zagotavljanju pomoči beguncem, obšolskih dejavnostih, delovni nesreči, pokazali pa so tudi individualno znanje.

Na sklepni slovesnosti na Trgu svobode so priznanja najboljšim trem podelili ministrica za obrambo Andreja Katič, generalni direktor URSZR Darko But in predsednik RKS dr. Dušan Keber, ostalim sodelujočim pa sta priznanja podelila generalna sekretarka RKS Renata Brunskole in namestnik generalnega direktorja URSZR Branko Dervodel. Vipavska ekipa prve pomoči je kot omenjeno zasedla 2. mesto. Ekipo sestavljajo: Monika Fajdiga (vodja), Martina Petan, Petra Fučka, Tamara Mozetič, Katja Lahajnar, Andraž Šorc in Špela Ambrožič. Zmagala je ekipa Nuklearne elektrarne Krško, ki se bo prihodnje leto udeležila Evropskega festivala prve pomoči.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij