Michelinov vodnik za leto 2025 je nagradil številne slovenske gostince, med katerimi sta tudi dva vipavska, in sicer Gostilna pri Lojzetu na dvorcu Zemono in gostilna Gustl.
Chef Gostilne pri Lojzetu Tomaž Kavčič je s svojo ekipo znova pokazal svojo odličnost in ohranil Michelinovo zvezdico. S svojimi meniji, ki vedno znova navdušujejo goste, harmonično prepleta lokalnost in inovativnost. Prav tako je gostilna na dvorcu Zemono izvrstna izbira za ljubitelje vin, saj se v široki paleti ponudbe najde kaj za vsakega.
Na drugi strani pa je gostilna Gustl s svojo kuhinjo, ki temelji na pristnih okusih, premišljenih kombinacijah in spoštovanju lokalnega, prepričala Michelinove ocenjevalce in s tem pridobila priznanje Bib Gourmand, ki obljublja pristno kulinarično izkušnjo s kakovostnimi jedmi po dostopnih cenah, na dostopni lokaciji in v prijaznem ambientu.
Vipavska gastronomija tako ponovno dokazuje, da je polna vrhunskih kuharskih talentov in kulinarične raznolikosti, ki jo prepoznava tudi svet.




