Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
12°C
TOR.
21°C
14°C
Oceni objavo

Športna tekmovanja članov Društva invalidov Ajdovščina-Vipava

V prostorih kegljaškega kluba Proteus v Postojni je potekalo Območno tekmovanje v kegljanju. Med kegljači - invalidi se je od dveh predstavnikov našega društva Peter Praček uvrstil na državni prvenstvo, ki se je odvijalo na kegljišču Golovec v Celju. Tudi tu se je uvrstil v zlato sredino.

Naše društvo je bilo 6. maja organizator Območnega tekmovanja v balinanju, po ZDIS koledarju za leto 2023. Ponosni smo bili na dodeljeno organizacijo, saj je pri prijavi velika konkurenca. Večkratna organizacija tovrstnega tekmovanja, ki nam jo zaupa športna sekcija Zveze delovnih invalidov Slovenije, nam dokazuje, da smo dobri organizatorji in izvajalci. V čast občinskega praznovanja smo vsem udeleženkam simbolično podarili rožico.

Letos so se tako z moško kot žensko ekipo pomerili Medobčinsko društvo invalidov Krn - Tolmin, Medobčinsko društvo invalidov Goriške, Medobčinsko društvo invalidov Sežana, Društvo invalidov Piran, Društvo invalidov Izola in seveda naši ekipi. Žal so zaradi bolezni udeležbo odpovedale štiri ekipe. Po več urnem balinanju je pokal v ženski konkurenci pripadal ekipi Društva invalidov Ajdovščina – Vipava, pri moških pa so pokal osvojili balinarji Medobčinskega društva invalidov Goriške. Obe zmagovalni ekipi sta se uvrstili na državno prvenstvo, ki bo potekalo 3. junija v Kranju. Čestitke za osvojeno zmago in držimo pesti za dobro uvrstitev naših balinark še na državnem prvenstvu.

 Društvo invalidov Ajdovščina – Vipava

Oglejte si tudi