Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Šembiška pomlad v Podnanosu

V Podnanosu, rojstnem kraju slovenske himne, je Turistično društvo Podnanos organiziralo izbor za 24. vurberški festival.
Potekalo je v nedeljo, 10. maja, na šolskem igrišču pod šotorom, kjer se nam je predstavilo kar 15 ansamblov z novo polko in valčkom.

Rdeča nit letošnje prireditve je bil skladatelj in duhovnik Stanko Premrl, saj letos praznujemo 50-obletnico njegove smrti. Občina Vipava je to leto razglasila za Premrlovo leto. 

Program sta povezovala Ivana Lavrenčič, predstavnica TD Podnanos in Janez Toplak, predstavnik TD Vurberk. V gosteh smo imeli tudi člane njihovega društva, ki so z veseljem prisluhnili novim vižam. Dan so tudi kulturno izkoristili in si ogledali nekaj zanimivosti v naši bližini.

Samo prireditev pa so popestrili tudi šembiški osnovnošolski otroci z različnimi plesnimi točkami pod mentorstvom Elene Mikuž, ki vodi plesno šolo ADC.

Občinstvo je najbolj prepričal ansambel Brkinski trio. Strokovna komisija je razglasila, kateri ansambli so se uvrstili na Vurberški festival, ki bo potekal v soboto, 20. junija, na gradu Vurberk.

Foto in tekst: Cecilija Vitežnik

Oglejte si tudi