Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Obiski članov ob novem letu

Objel nas je praznični čas, ko nam v trgovinah ponujajo vse mogoče izdelke, brez katerih enostavno ne moremo preživeti praznikov. Pa je res tako?

Star pregovor pravi: »V majhno hišico gre veliko prijateljev!« in tudi na Društvu invalidov Ajdovščina – Vipava se držimo tega. Zavedamo se, da nimamo na razpolago veliko sredstev, toda kjer je volja, je tudi moč in tako se vedno da kaj narediti.

Tudi letošnji obiski članov na terenu so prilagojeni Covid situaciji. Zahvala gre predvsem poverjenikom, ki vsako leto obiščejo naše člane, najstarejše pa razveselijo z majhno pozornostjo. Letos ste prejeli tudi Zbornik, ki smo ga izdali v počastitev 40 letnice delovanja društva ( 1982-2022) in v katerem smo na kratko predstavili delo zadnjih desetih let.

Iskrice v očeh in topel nasmeh, ko obiščeš člana na njegovem domu, ti povejo, kako je ta obisk poseben, kako se tega veselja ne da kupiti v nobeni še tako okrašeni trgovini.

Zahvala vsem, ki nas pokličete v pisarno, ko vam pošljemo voščilnico za osebni praznik, ko nam sporočite »Veste, mi je telefon pocingljal, pa ne znam prebrati,« ko nas samo pozdravite, ko hitite mimo pisarne …

Naj bodo prazniki veseli ob domači mizi, morda samo pozdrav sosedu ali topel stisk roke v bolniški sobi. Vsem Vam in Vašim domačim želimo v letu 2022 veliko zdravja!

Manica Jerkič, predsednica DI in ožji člani

Oglejte si tudi