Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
16°C
0°C
JUTRI
18°C
2°C
Deli
2523

Kaj vse smo počeli v prvem delu leta

Tudi v letu 2016 si je Društvo upokojencev Vipava zadalo, da izpelje programsko čim bolj bogato leto, ki bi zajemalo veliko najrazličnejših aktivnosti. Tako so si za 12 mesecev leta 2016 zastavili, da bi ga preživeli zelo dejavno na različnih področjih; od športa do zabave.
Eden pomembnejših programov, z nadaljevanjem katerega nadaljujejo tudi letos je, program Starejši za starejše.Ta teče tako, da si upokojenci nudijo medsebojno pomoč v različnih primerih. Izvajajo se tudi ostali programi, sicer društvene stalnice, kot npr. program za nego in ohranjanje zdravja, ki zajema pedikure, terapevtske masaže, merjenje tlaka in holesterola. Redno se člani društva srečujejo tudi v bazenu vipavskega Ciriusa, kjer se lahko družijo, sprostijo in rekreirajo ob plavanju.

Vipavski upokojenci ne pozabijo niti na počasitve posebnih dni v letu; na Dan žena so v goste povabili Gledališko skupino iz Kambreškega, ki je odigrala komedijo Gugalnik. Na ogled predstave, ki je dodobra nasmejala, so povabili tudi člane Društva invalidov Ajdovščina - Vipava in člane Društva sladkornih bolnikov. V obeležitev dneva žensk, 8.marca, so vnesli tudi nekaj športa – pripravili soregijski turnir žensk v pikadu.

Pohodništvo postaja vse bolj zanimiva programska usmeritev upokojenskega povezovanja, saj se število udeležencev na različnih pohodih vztrajno povečuje. V povezavi z gibanjemv  naravi so, da bodo v njej varni, izvedli tudi predavanje o klopu in o posledicah, ki se lahko pojavijo ob piku tega zajedavca. Pohodniška sekcija društva si je za preostanek leta 2016 zadala še kar nekaj zanimivih aktivnosti.

Mesec april je bil bogat v smislu povezovanja in priprav. Društvo upokojencev je organiziralo srečanje z učenci Ciriusa iz Vipave, komisija za šport pa je aprilske dneve izkoristila za  pripravo planaupokojenskih Športnih iger na Primorske.

Društvo je v aprilu v okvirudelovnega srečanja gostilo tudi prostovoljce koordinatorje iz območja severne Primorske, ki izvajajo program Starejši za starejše. Udeleženci srečanja so si ogledali Lanthierijev dvorec in druge znamenitosti Vipavske doline. Čas so si seveda vzeli tudi za zastavitev novih ciljev in usmeritev programa v prihajajočem obdobju. Na dogodku so opozorili tudi na težave financiranja projekta, ki poteka pod okriljem Zveze društev upokojencev Slovenije.

Aktivnosti od maja do avgusta

Tudi program duštva, ki bo izpeljan v drugi polovici leta, je zastavljen precej pestro. Nadaljevali bodo z aktivnostmi, ki se izvajajo redno mesečno, v tem času pa bo priložnosttudi za obisk dveh hrvaških otokov; Raba in Golega Otoka. V prihajajočih tednih bodo obiskali šedva domova za starejše; Dom starejših v Ajdovščini in Pristan v Vipavi, sodelovali pa bodo tudi na športnih igrah zveze društev primorskih upokojencev. Junija ob že vpeljanih aktivnostih načrtujejo še usposabljanje na temo zelišča  in ogled vrta na Grgarskih Ravnah. Ob občinskem prazniku Občine Vipava pa bo društvo organiziralo  tradicionalni Turnir treh dežel Italije, Hrvaške in Slovenije v balinanju. Julija se pridružijo Društvu invalidov Ajdovščina-Vipava, ki bo na Nanosu pripravilo srečanje za svoje člane. Obiskali bodo gledališko predstavo v Studencu pri Domžalah, udeležili se bodo tudi balinarskega turnirja v Sovodnjah v Italiji. Junija pa organizirajo še sedem-dnevno letovanje v Hotelu Delfin v Izoli.

V avgustu načrtujejoobisk Koroške in splavarjenje po Dravi. Na željo članstva bodotudi v poletnem času izvajali aktivnosti še nekaterih drugih programov in sicer program za  ohranjanja zdravja, program pohodništva, merili bodo tudi krvni tlak, krvni sladkor in holesterol, izvajala se bo nega nog in terapevtske masaže.

Društvo upokojencevVipava prisrčno vabi občane občine Vipava, da se jim pridružijo, saj je pri njih vedno prijetno; za cilj svojega povezovanja so si zadali druženje in ohranjanje zdravja, da bo jesen življenja lepša.

Obvestilo članom:

DU Vipava in GOPET d.o.o sta podpisala pogodbo o 15 % popustu pri tehničnih pregledih osebnih vozil, ki so last članov DU Vipava. Popust velja le za tehnične preglede, ki se jih opravi na servisu za tehnične preglede GOPET d.o.o v Ajdovščini in Vipavi.

Popust se prizna le na podlagi predložitve članske izkaznice DU Vipava.

 

KI

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!