Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

Društvo Abstinent Vipavske doline tokrat na Bistriškem

Prvo soboto v septembru je društvo KZA Ilirska Bistrica priredilo srečanje društev, vključenih v Zvezo KZA Slovenije. Dobili smo se v Smrjah, kjer ob reki Reki stoji Novakova domačija z mlinom. Njena preteklost priča o življenju naših prednikov v Reški dolini. Hiša ob mlinu je nastala 1856. leta, mlin in žaga pa sta bila sezidana že prej. Posest, velika 14 ha, je lastnikom nudila zaslužek s kmetijstvom in mlinarstvom . 

Srečanje je najprej ponudilo kulturni program, s predstavitvijo dela KZA Ilirska Bistrica v preteklem letu in plani za naprej. Potem smo uživali ob petju ženskega zbora Prem, sledil je pozdravni govor predstavnikov društev in zveze. Dr. Ivica Smajla, skupaj z Centrom za krepitev zdravja Ilirska Bistrica, pa je pripravila zanimivo in poučno predavanje na temo: 'Odvisnost od alkohola'.

V nadaljevanju je sledilo druženje ob večerji in sladkih dobrotah izpod rok članic društva. Nekateri so po tem zaplesali, drugi so balincali, ostali so si ogledali domačijo z mlinom in okolico ali pa samo klepetali in obujali spomine ter delali plane za naprej.

Ivan H.

Oglejte si tudi