Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Obiskal nas je voditelj oddaje Male sive celice, Nik Škrlec

V četrtek, 13. junija 2019, nam je dan v našem Centru z obiskom polepšal igralec Nik Škrlec. Otroci skupine 1C/2B so ga že cel teden nestrpno pričakovali.
Najprej nam je predstavil sestavljanje Rubikove kocke. Vsak otrok je dobil kocko, se z njo poigral, premešal polja in se trudil, da bi jo ponovno sestavil. Naloga je bila za otroke pretežka, Nik pa jo je z lahkoto in v nekaj sekundah končal. Še posebej Jan ga je z začudenjem opazoval in kar ni verjel svojim očem. Nik želi podreti svetovni rekord v sestavljanju Rubikove kocke pod vodo z enim vdihom. Njegov cilj je sestaviti 9 kock v približno 4 minutah.
Druženje smo nadaljevali v parku, kjer smo se preizkusili v cirkuških spretnostih. Vrteli smo krožnike na palici, žonglirali s kockami in hodili po slacklinu (napet trak med dvema drevesoma). Nik nam je pokazal svoje številne talente, ki jih še nismo poznali, nas pa je spodbudil, da smo se preizkusili v novih situacijah.

Nenavadno dopoldne smo zaključili s klepetom in sladoledom pri Marjanci. Hvaležni smo Niku, da si je vzel čas in nas obogatil z novimi izkušnjami. Vsi skupaj držimo pesti za njegov rekord.

Liljana Lazar in Ana Murn
http://www.cirius-vipava.si/male-sive-celice/

Oglejte si tudi