Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
7°C
2°C
JUTRI
8°C
-2°C
Deli
2868

Dan ljubezni pod kostanji

Mladi kitaristi podružnične šole Podnanos in Mladi kitaristi iz Hiše Sadeži družbe Vipava so v sodelovanju s Hišo Sadeži družba Vipava pripravili prireditev v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja ter vseslovenske akcije Dan ljubezni 2017. Mnogim prireditvam so se letos pridružili tudi v Vipavi, da bi Sloveniji in svetu sporočili, naj bo vsak dan dan ljubezni!

Prireditev, ki so jo poimenovali Dan ljubezni pod kostanji, je potekala v torek, 23. maja 2017, na Trgu Pavla Rušta (pred staro šolo v Vipavi) pod košatimi cvetočimi kostanji. Namen Dneva ljubezni je s čim večjim številom nastopajočih zapeti pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri ter združiti moči v skupnem sporočilu ljubezni, sožitja in miru.

Kitaristom, ki jih vodi mentorica Vida Trošt Vidic, so se pridružili tudi njeni pevci iz Otroškega pevskega zbora PŠ Podnanos ter dva zbora župnije sv. Štefana Vipava: Moški pevski zbor župnije sv. Štefan Vipava (zbor vodi Marko Fabčič, na prireditvi pa je fante vodil Anže Premrl) ter Otroški pevski zbor župnije sv. Štefan Vipava, ki ga vodi Katja Poljšak. Pevce Komornega zbora Ipavska je v odsotnosti dirigenta Michela Josie vodila Karmen Ferjanič Žgavc. Prireditev pod kostanji so zelo popestrile tudi plesalke Plesne skupine Ajda (mentorica Alice Stojko Saliu, animatorka Majda Gorup) ter folkloristi Folklorne skupine Most (mentorica Silvana Bajc, animatorka Ljudmila Kovač). Kako lepo je bilo videti nastopajoče, ki so s skupnimi močmi in energijo pripravili krasno doživetje za vse generacije.

Poslušalci, mimoidoči, starši in prijatelji nastopajočih so z veseljem zapeli bolj ali manj znane pesmi ter oživeli tudi preveč pozabljeno skupno petje ljudskih pesmi! Točno ob 18. uri (tako kot po vsej Sloveniji) so vsi skupaj zapeli nesmrtno pesem skupine Pepel in kri Dan ljubezni!

Vida Trošt Vidic 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij