Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Pomladni vikend na Gočah

Tretji majski vikend je bil za Gočane zelo pester in raznolik. Začel se je v petek, 19. 5. 2023, z zaključkom projekta VITR in obeležitve nagrade Andragoškega centra  Slovenije, ki jo je KS Goče prejela za učečo se skupnost. Zaključili smo študijski krožek, ki je potekal v okviru projekta VITR (Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju), ki ga je vodila Damijana Benec. Skozi leto smo pod njenim mentorstvom odpirali različne podnebne tematike, s poudarkom na pomenu vode. Gostja večera je bila Kristina Klemen z Inštituta za zeleno-modro infrastrukturo, ki je spregovorila o pomenu zadrževanja deževnice in spodbudila razmislek o lastnem prispevku na prilagajanje podnebnim spremembam. Udeležence je nagovorila tudi Eva Mermolja, direktorica Ljudske univerze Ajdovščina, ki je izpostavila pomembnost in nujnost vzpostavljanja in vključevanja v skupnost. Večer je s smehom obogatila Pepca s Krasa, s torto pa smo se posladkali.

Sobota, 20. 5. 2023, je bil za Gočane zelo uspešen dan. Popoldne je pod Turo na Gradišču potekal tretji malonogometni turnir med krajevnimi skupnostmi Občine Vipava. Ekipa goških fantov se je zelo izkazala, saj je osvojila 3. mesto in domov prinesla pokal. Iskreno jim čestitamo!

Zvečer pa je v podružnični šoli Goče odzvanjala glasba. Koncert uglasbene poezije različnih slovenskih pesnikov so izvedli Ditka trio. Nežne melodije z močnim sporočilom so prevzele obiskovalce, ki smo uživali v Ditkinem nežnem petju in dobri kitarski ter klavirski spremljavi. Pesmi Ferija Lainščka, Srečka Kosovela, Toneta Pavčka in Nika Grafenauerja so se v uglasbeni preobleki dotaknile naših src in nas popeljale od mladostniške zaljubljenosti skozi spoznavanje samega sebe in tišino srca do prave ljubezni.

Ker je bil 20. maj tudi svetovni dan čebel, smo se na začetku koncerta poklonili vsem čebelarjem s pesmijo Čebelar. Med poslušalci je bil tudi avtor besedila te pesmi Slavko Podboj.

V nedeljo, 21. 5. 2023, pa je KS Goče organizirala pohod do Tabora na Erzelju. Dan je bil ravno prav topel za prijeten sprehod do Erzelja, občudovanje narave in poslušanja ptičjega petja.

KS Goče se vsem zahvaljuje za udeležbo na dogodkih in vas v poletnih mesecih (junij, julij, avgust) vabi na pester in raznolik poletni program! Se vidimo!

Meta Furlan

 

Oglejte si tudi