Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku na OŠ Vipava

Na matični šoli OŠ Draga Bajca Vipava smo 7. februarja slovesno proslavili Prešernov dan ali slovenski kulturni praznik. Prireditev se je začela s Prešernovo in Premrlovo Zdravljico, slovensko himno.
Med nastopajočimi so bili pevci OPZ Poke in MPZ z zborovodkinjama Nadjo Rodman Koradin in Nadjo Bratina Brčan z ljudskim in avtorskim programom, ki so jih spremljali člani krožkov za igranje na ukulele in kitaristi z mentorico Vido Trošt. Učenci 2. b z mentorico Marušo Čebron so se predstavili z ljudskim plesom Žakle šivat, učenci 3. b pod mentorstvom Anje Puhar pa z Zgodbo o knjigah ter V deželi branja. Emma Bajc in Tina Vovk sta zapeli Pravljico o mavričnih ljudeh (mentorica Hana Jerončič), Žiga Bratož in devetošolci pa so nam predstavili video o nadaljevanju zgodbe o Prešernovem Povodnem možu in Urški (mentorica Tea Furlan, snemanje in montaža Filip Nabergoj). Učenci 2. a so nam zaplesali ob klasični glasbi in recitirali Pobeg Kajetana Koviča z mentorico Tanjo Tomažič, Eva Kalc in Miha Trošt pa sta nam prebrala besedilo Vere Poniž o Čitalniškem gibanju v Vipavi. Leopold Pavlin je odlično interpretiral Minattijevo Nekoga moraš imeti rad (mentorica Tea Furlan). Ob koncu so združili moči pevci in kitaristi in zapeli še Kreslinovo Mali Miha in Jumba Bwana.

Med prireditvijo, ki sta jo povezovala odlična Klara Nabergoj in Anže Tomažič, so se nam predstavili letošnji zlati bralci, bralci, ki vseh devet let šolanja tekmujejo za bralno značko. Čestitala jim je tudi ravnateljica Mojca Pev.

Devetošolci, zvesti knjigi so: Neža Nagode, Sanja Ambrožič, Mia Fabčič, Klara Nabergoj, Leopold Pavlin, Eva Uršič, Oskar Žgavec, Vita Vidrih in Hana Živec.

Scenarij in organizacija prireditve: Tea Furlan, Nadja Rodman Koradin, Vida Trošt.

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim in mentoricam ter vsem, ki so uredili vse potrebno za tako lepo prireditev.

Prireditev ob dnevu kulture je bila pestra in zanimiva za vse okuse obiskovalcev. Bilo je veliko glasbe, plesa, izbrane poezije in utrinkov iz naše zakladnice ljudskega izročila. Najpomembneje pa je bilo to, da smo nastopajoči in obiskovalci tvorili celoto lepote in kulture, ki jo lahko potem širimo tudi navzven. Naj se širi veselo sporočilo kulture izven zidov naše šole v naše kraje in v srca naših ljudi, mlajših in starejših, saj bo le tako naša kultura napredovala in rasla.

Vida Trošt

Oglejte si tudi