Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Pestro poletno dogajanje na Gočah

Zadnji poletni julijski večerin večere v mesecu avgustu smo na Gočah popestrili z druženjem ob filmih, otroški predstavi in glasbi. Ob koncih tedna se je vaški plac 'Jegen' spremenil v prijeten prireditveni prostor, ki je pritegnil vse generacije.

V petek, 30. julija, smo imeli prvi 'Kino pod zvezdami' in si ob kokicah pogledali zanimiv enourni film. Vzdušje je bilo prav čarobno. Nadaljevali smo v petek, 6. avgusta, s filmskim večerom, v četrtek, 12. avgusta, z risanko, primerno za vse starosti, ter v soboto, 14. avgusta, s projekcijo filma 'Zgodbe iz velbanih goških hramov', posnetega na Gočah pred 27-imi leti. Večina nastopajočih je že pokojnih, zato je bil film neke vrste srečanje tudi z njimi, čeprav nismo mogli nazdraviti skupaj. Večer so obogatili domači vinarji z degustacijo goških vin.

Tretji konec tedna v avgustu je bil posvečen najprej petkovemu filmskemu večeru, nato pa sobotni otroški predstavi Indijanska skrivnost, v kateri je indijanska princesa Tisa otroke popeljala v skrivnostni svet Indijancev. Spoznali smo indijanske predmete, pesmi in plese ter izvedli obred, na katerem smo dobili novo indijansko poglavarko. Po končani predstavi je sledila delavnica izdelovanja perjanic in poslikave obraza z bojnimi barvami.

V nedeljo pa smo se podružili ob hamburgerjih in kalamarih. Zadnje avgustovske dni smo namenili še risanki, ki smo jo predvajali v četrtek, 26. avgusta, in nedeljskemu nastopu komornega zbora Ipavska z naslovom Pozdrav jeseni in trgatvi.

Ob organizaciji dogodkov smo se večkrat s strahom ozirali proti nebu in upali, da gre poletna nevihta mimo, redno pa smo tudi z vso previdnostjo spremljali vse aktualne ukrepe, priporočila in omejitve zaradi širjenja koronavirusa. A domačini in vsi ostali obiskovalci prireditev so se odzvali še bolj pozitivno, kot smo pričakovali. Dokaz, da sta druženje in kulturno udejstvovanje še vedno pomemben del našega vsakdana. Ob vsakem dogodku je bilo čutiti veliko pozitivne energije in dobrih misli – tega, kar v današnjih časih tako zelo primanjkuje.

Anja Godnič

Oglejte si tudi