Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Norčije v spalnicah v Vipavi

Društvo upokojencev Vipava tudi letos organizira gostovanje amaterske skupine. Tokrat bo na odru Kulturnega doma v Vipavi (15. oktobra ob 16. uri) nastopila igralska skupina KRD Brce iz Gabrovice s komedijo Norčije v spalnicah angleškega avtorja Alana Ayckbourna.

Skupina neprekinjeno deluje od leta 1997, ko so Sergej Verč, Minu Kjuder in drugi entuziasti ustanovili društvo, ga poimenovali po prostoru sredi vasi in začeli z delovanjem. Sergeja Verča (*27. 3. 1948 Trst + 27. 3. 2015) ni potrebno posebej predstavljati. Zamejski Slovenec, režiser, pisatelj, igralec, nekateri se ga verjetno spominjate iz oddaje TV Poper, mogoče ste prebrali tudi kakšno njegovo knjigo, kot tudi ne Minu Kjuder (*24. 4. 1942 Trst- ) gledališke igralke, nosilke Borštnikovega prstana. Amaterska skupina še vedno uspešno deluje in se lahko pohvali s precejšnjim številom odigranih predstav in številnimi priznanji. Branka Guštin je na tekmovanju amaterskih skupin v Celju za vlogo Adele v tej predstavi dobila prestižno nagrado: igralka večera.

Da obiskovalci gledaliških predstav lahko uživamo ob spremljanju dogajanja na odru, ki običajno traja dobro uro, je vloženega veliko dela, na katerega običajno niti ne pomislimo. V tem primeru delo avtorja, ki je napisal tekst, prevajalca, režiserja in igralcev in neštetih ur prostega časa, ki se jim kot amaterji odrečejo. Ne smemo pozabiti tudi na vse ostale, brez katerih izvedba sploh ne bi bila mogoča.

Številne amaterske skupine, ki so v preteklosti gostovale na vipavskem odru, so v času epidemije prenehale s svojim delovanjem, kar je velika škoda, zato upamo, da so naša pričakovanja, da se boste številni odločili za obisk, realna.

Organizatorji gostovanja bomo zelo veseli vseh, ki se boste odločili za ogled, tako članov našega društva, kot vseh ostalih občanov.

Vstop na predstavo je prost, obiskovalcem bomo zelo hvaležni za prostovoljne prispevke, s katerimi bomo krili gostovanje.

Društvo upokojencev Vipava

 

Oglejte si tudi