Logo MojaObčina.si

Vipava

JUTRI
5°C
-6°C
PON.
7°C
0°C
Deli

Visok jubilej Primorske hranilnice Vipava

Na državni praznik priključitve Primorske k matični domovini Primorska hranilnica Vipava je v Lanthierijevem dvorcu obeležila 120-letnico obstoja. Slavnostni govornik je bil dr. Boštjan Jazbec, guverner banke Slovenije. V znamenju števila 120 je bilo nadaljevanje slovesnosti na dvorišču dvorca, namreč s pokušino 120 vin in nastopom 120 glasbenikov.

Aleš Kavčič, predsednik uprave Primorske hranilnice Vipava, je zbranim zatrdil, da hranilnica tudi v letu 2016 posluje uspešno – celo več – dosega rekordne poslovne rezultate. Po analizi centralne banke je najcenejša bančna ustanova za podjetnike in druga najcenejša za prebivalstvo v državi, zato ne čudi, da je »… tako rast kreditov kot števila strank ter rast prihodkov iz provizij so daleč nad povprečjem slovenskega bančnega sistema.« Ob preimenovanju (iz Hranilnica Vipava v Primorska hranilnica) je doživela novo celostno podobo s sloganom 'Zaupam domači banki'. »V prihodnjih tednih in mesecih bo Primorska hranilnica predstavila nabor novih storitev, tako na področju poslovanja fizičnih kot pravnih oseb, cilj vseh pa bodo bistveni prihranki strank pri uporabi bančnih storitev,« je dodal Kavčič. Predsednik nadzornega sveta Peter Velikonja je spomnil, da si je konzorcij, sestavljen iz primorskih občin in podjetnikov, ob odkupu večinskega dela od Kmetijske zadruge Vipava, zastavil cilj širitve na celotno Primorsko: »Ta cilj je v večji meri postal izvedljiv šele z letošnjim sprejetjem sklepa o dokapitalizaciji, ki bo omogočil vstop v lastniško strukturo tudi drugim primorskim občinam in primorskemu gospodarstvu, ter prebivalstvu zlasti na južnem primorskem, kjer je PHV še vedno premalo prisotna.«

Po nastopu vipavskih tamburašev je načrtovano širitev hranilnice pozdravil tudi podžupan občine Ajdovščina Alojzij Klemenčič (občina Ajdovščina ima v PHV 7,92 odstotni delež) in ji zaželel veliko posluha pri podpori domačemu gospodarstvu, predvsem malim in srednjim podjetnikom. Med petjem drugega od pevskih sestavov, namreč zbora Srečko Kosovel iz Ajdovščine, pa se je ulilo kot iz škafa in se je program preselil v avlo dvorca. Zaigrali so še Tamburjaši in pihalni orkester iz Vrhpolja, namesto nagovora vipavskega župana Ivana Princesa pa se je na njegovo željo zgodilo še Vstajenje Primorske z gromkim petjem vseh prisotnih in ob instrumentalni podpori Vrhpoljcev.

ep

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!