Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Samooskrba z divjimi rastlinami na Gočah

Še zadnjič v letošnji zimi smo (21. februarja) gostili predavatelja Jerneja Mazeja, ki nam je tokrat predstavil različne divje rastline (tudi plevele), ki so užitne in zaželene v visoki kulinariki.

V živo in preko fotografij smo spoznavali različne divje rastline kot so tolščak, bršljanasta grenkuljica, navadna regačica, navadna smrdljivka, regrat, kopriva, plešec, vodna kreša, smiljka, lakota, divji koren, divji česen, divja solata … Jernej Mazej nam je predstavil tudi načine uporabe omenjenih rastlin, ki jih lahko popečemo, jemo surove, naredimo namaze, pesto, sladice – možnosti za njihovo uporabo je neskončno.

Da pa nismo ostali samo pri rastlinah, smo pogledali tudi, katera drevesa lahko uporabljamo v svoji kuhinji. Lahko uporabimo tako plodove dreves (storže) kot tudi liste, vršičke, cvetove in lubje.

Predavanje je bilo zanimivo, saj smo spoznali veliko novih divjih rastlin in možnosti njihove uporabe. Kdove, morda pa bo jeseni na Gočah kdo pridelal moko iz bukovih listov.

Meta Furlan

Oglejte si tudi