Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Čistilna akcija tudi na Gočah

V okviru občine Vipava je v soboto, 18. marca, potekala vseobčinska čistilna akcija. Številni Gočani smo se zbrali na čistilni akciji, ker nam ni vseeno, saj uživamo v lepi naravi in urejenem ter čistem okolju. Zbrali smo se pred podružnično osnovno šolo, kjer nas je čakala potrebna oprema (vreče za smeti in rokavice). Koordinator goške čistilne akcije, član KS Andraž Ferjančič, je zbrane najprej pozdravil in nato usmeril na različne lokacije okrog Goč. Očistili in uredili smo balinišče, pešpoti do Marije Snežne in do Lož ter okolico glavne ceste med Mančami in Trebižani.

Med smetmi je prevladovala plastična embalaža in pločevinke raznih pijač. Krajevna skupnost Goče je poskrbela za topel obrok. Okusno joto, topel kruh in štrudelj je pripravila družina Mesesnel. Narava je spet zelena in čista na pogled. Močno upamo, da taka tudi ostane.

Učenci in učitelji podružnične osnovne šole Goče so se čistilni akciji pridružili že v petek. Oboroženi z rokavicami in vrečkami so tudi oni prispevali k lepši podobi vasi.

Anja Godnič

 

Oglejte si tudi