Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Čistilna akcija tudi na Gočah

V okviru občine Vipava je 16. marca potekala vse občinska čistilna akcija. Gočani smo se zbrali na čistilni akciji, ker nam ni vseeno, saj radi uživamo v lepi naravi in urejenem ter čistem okolju. Zbrali smo se pred podružnično osnovno šolo, kjer nas je čakala potrebna oprema (vreče za smeti in rokavice). Koordinator goške čistilne akcije, član KS Andraž Ferjančič, je zbrane najprej pozdravil in nato usmeril na različne lokacije okrog Goč.

Očistili in uredili smo pešpot do Marije Snežne in pešpot do Lož ter okolico glavne ceste med Mančami in Trebižani. Med smetmi je prevladovala plastična embalaža in pločevinke raznih pijač. Krajevna skupnost Goče je poskrbela za topel obrok. Narava je spet zelena in čista na pogled. Močno upamo, da taka tudi ostane.

Dan prej pa so se čistilni akciji pridružili tudi učenci in učitelji podružnične osnovne šole Goče in tako prispevali k lepši podobi vasi. Opremljeni z rokavicami in vrečami so se učenci in učitelji sprehodili po cesti do pokopališča, navzdol po poti do goškega kala in po glavni cesti nazaj do šole. Očistili so še okolico šole in šolsko igrišče. Učenci so pridno pobirali smeti in med seboj tekmovali, kdo bo v svojo vrečo nabral več smeti. V veselje vseh je bilo smeti manj kot prejšnje leto. Še vedno pa so do vrha napolnili vrečo z različnimi odpadki, ki so ležali na tleh. Ogromno je bilo cigaretnih ogorkov, pločevink različnih pijač, plastičnih in kovinskih odpadkov in še marsikaj drugega.

Za okolje, v katerem živimo in za naravo, ki jo imamo, smo dolžni skrbeti. Spoštujmo jo. Smeti naj sodijo v koš, ne v naravo.

Anja Godnič in Vanja Krapež

Oglejte si tudi