Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Po porazu v Brežicah selitev naših nogometašev v 3. ligo

Brežice Terme Čatež - Farmtech Veržej  4:1

(Dervišević (ag) 4', Turković 23', Kuntarič 39', 54',  Vindiš 63')

Nogometaši Farmtecha iz Veržeja so v minulem krogu gostovali v Brežicah, kjer so iskali še zadnjo iskrico upanja za obstanek v ligi. Potrebna je bila vsekakor zmaga, pa še v tem primeru bi se morali izidi srečanj tekmecev za obstanek v ligi, Zarice in Brd, končati nam v prid.

Uvodni trenutki srečanja so pokazali, da bodo naši nogometaši težko kos zahtevni nalogi, saj so domačini praktčno po prvem resnejšem napadu že povedli, v 4. minuti srečanja je žogo v svojo mrežo preusmeril Amir Dervišević in premagal lastnega vratarja. Naši nogometaši so sicer hoteli čimprej izenačiti, a so bili domačini iz Brežic strelsko zelo razpoloženi, saj so v prvem polčasu mrežo vratarja Andrejča zatresli še dvakrat, najprej v 23. minuti Turković, nato pa še v 39. minuti Kuntarič.  Isti igralec je zadel še v 54. minuti in dokončno zapečatil usodo veržejskih nogometašev, ki so sicer častni zadetek dosegli v 63. minuti, strelec je bil Luka Vindiš in tako postavil končni rezultat srečanja 4:1.  Ker sta oba konkurenta našim nogometašem za obstanek v ligi dosegla pomembni zmagi, so naši nogometaši tako izgubili še teoretične možnosti za obstanek v ligi in bodo tako v naslednji tekmovalni sezoni 2017/18 tekmovali v nižji, tretjeligaški konkurenci.

V soboto bodo naši nogometaši v zadnjem krogu doma gostili ekipo iz Ankarana in se tako poskušali na dostojen način posloviti od drugoligaškega tekmovanja.

Oglejte si tudi