Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 24.09.2018

pretežno jasno
Zvečer bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Krepil se bo jugozahodni veter.
13°C | 17°C
torek, 25.09.2018
4°C | 15°C
sreda, 26.09.2018
2°C | 16°C
četrtek, 27.09.2018
2°C | 20°C
Opozorila
Nedelja, 23.9.2018 ob 18h
V drugi polovici noči in jutri zjutraj bodo najmočnejši sunki severnega vetra ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji lahko presegli hitrost 70 km na uro.
13°C
17°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo Osnovna šola

Tradicionalni slovenski zajtrk 2017


OSNOVNA ŠOLA, KMETIJSTVO

| |
21.11.2017      13:03
A A

Tradicionalni slovenski zajtrk 2017



Deli:

Prehranske navade, ki se oblikujejo v otroštvu in mladostništvu, vplivajo na način prehranjevanja in tudi na zdravje v kasnejših življenjskih obdobjih.

Dober dan se začne z zdravim zajtrkom. Slovenski  tradicionalni zajtrk sestavljajo: kruh, mleko, maslo, med in jabolka.

Projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk« je tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov  DNEVA SLOVENSKE HRANE, ki poteka vsako leto tretji petek v mesecu novembru. Nosilec projekta je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za kulturo in številnimi drugimi partnerji (Čebelarska zveza Slovenije, Zavod RS za šolstvo, NIJZ,…).

Namen in cilji projekta:

  • Izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad.
  • Poudariti pomen čebelarstva za kmetijstvo.
  • Poudariti pomen kmetijstva za samooskrbo.
  • Ozaveščati učence o pomenu zdravega načina življenja ( gibanje, zdrave prehranske navade, …)
  • Poudariti pomen in tudi prednost lokalno pridelanih živil.

Pri izbiri hrane tako doma, kot v vrtcu, šoli in na delovnem mestu, naj ima prednost hrana, ki je pridelana v Sloveniji, saj je takšna hrana bolj sveža, z več vitamini, bolj hranljiva, s polnejšim okusom, ima pa tudi manj dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa.

Učenci so v okviru tradicionalnega slovenskega zajtrka odpeli Slakovo pesem Čebelar, hkrati pa so za vse oddelke osnovne šole še potekale različne delavnice.

                        Koordinatorica Tradicionalnega zajtrka 2017 na OŠ Veržej: Cvetka Ivančič




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
ŽELIŠ BITI TUDI V BODOČE NA TEKOČEM S TEM, KAR OBJAVI OSNOVNA ŠOLA VERŽEJ? x
Naroči se na e-obveščanje in ostani v stiku z nami in ne zamudi več nobene pomembne novice ali dogodka!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!