Logo MojaObčina.si

Veržej

DANES
-3°C
-3°C
JUTRI
1°C
-3°C
Deli
1204

URA ZA ZEMLJO 2017

Združujemo ljudi za ohranitev planeta

 

Sobota, 25.3. ob 20:30 – 21:30

 

Earth Hour ali Ura za Zemljo je globalna akcija WWF-a, ki bo letos potekala že deseto leto zapored. Lani se je akciji ugašanja luči pridružilo več kot 7.000 svetovnih mest iz 172 držav na vseh sedmih kontinentih. Ugasnjene so bile luči na več kot 1.400 svetovnih znamenitosti, kot so Empire State Building, Eifflov stolp, Burj Khalifa, Big Ben, Times Square, Harbour Bridge v Sydneyju in mnoge druge.

 

WWF poziva vsa slovenska mesta, občine, podjetja in posameznike, da se nam pridružijo v Uri za Zemljo ter v soboto 25.3. ob 20:30 za eno uro ugasnejo luči in s tem pokažejo, da jim je mar za naš planet in da se moramo združiti v boju proti podnebnim spremembam.

 

Slovenija v projektu sodeluje že osmo leto. V lanskem letu nam je uspelo vključiti  30 občin. Izklopljene so bile luči na določenih kulturno zgodovinskih objektih, oglasnih panojih, mestnih razsvetljavah. V temi so ostali gradovi v Ljubljani, Celju, Slovenskih Konjicah, Mariboru in Velenju, ter številne ulice, zgradbe, trgi in muzeji.

 

Tudi letos se obračamo na vas s prošnjo, da projektu pristopi tudi vaša občina. Za uradno vključitev vašega mesta v projekt Ura za Zemljo potrebujemo podporo župana in potrditev, da boste v mestu za eno uro ugasnili luči na določenih kulturnih objektih, oglasnih panojih ali mestni razsvetljavi.

 

Hkrati pa vas pozivamo, da v največji možni meri upoštevate podnebne spremembe v vaši družbeni, gospodarski in okoljski politiki ter sprejemete ukrepe, ki bodo pripomogli k ublažitvi ali prilagajanju na podnebne spremembe.

 

Prosimo vas, če lahko vaše sodelovanje v projektu potrdite v čim krajšem času na elektronski naslov: bstojanovic@wwfadria.org in nam hkrati napišete katere stavbe, objekti, ulice to uro ne bodo razsvetjeni. V primeru, da boste izvedli dodatne aktivnosti s prebivalci ali šolami, vas prosimo, da nam sporočite tudi to. Vse podatke bomo posredovali glavnemu organizatorju Earth Hour v Singapurju.

 

Veselimo se sodelovanja z vami in vas prijazno pozdravljamo!

 

Koordinator projekta v Sloveniji:

 

Bojan Stojanović, WWF Adria, bstojanovic@wwfadria.org, 051 367 362

 

O WWF

WWF je ena največjih in najbolj spoštovanih neodvisnih organizacij za varstvo narave, ki s skoraj petimi milijoni privržencev in globalnim omrežjem deluje v več kot sto državah. Poslanstvo WWF je ustaviti degradacijo Zemljinega naravnega okolja in graditi prihodnost, v kateri ljudje živijo v sožitju z naravo skozi ohranjanje svetovne biotske raznovrstnosti, zagotavljanjem trajnostne uporabe obnovljivih naravnih virov in spodbujanjem zmanjševanja onesnaževanja ter potratne porabe. Za več informacij od delu WWF v regiji obiščite: http://adria.panda.org/sl/

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij