Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Sončna nedelja je v Veržej na Miholov sejem privabila veliko število obiskovalcev

Sejem rokodelstva, domače kulinarike in lokalnih izdelkov – krajše Miholov sejem so v nedeljo, 25. septembra, v Veržeju pripravili že petič. Sončna nedelja je v Veržej privabila veliko število obiskovalcev, ki so lahko izbirali med izdelki lokalnih rokodelcev in rokodelcev iz drugih krajev Slovenije.
Veržejski župnik Jože Brečko je blagoslovil folklorne kostume in ljudske inštrumente. Rezultate svojega delovanja pri ohranjanju kulturne dediščine so po povorki predstavile: starejša folklorna skupina KUD Slavko Osterc Veržej, folklorna skupina Društva upokojencev Križevci, folklorna skupina Gornja Radgona, folklorna skupina Fran Saleški Finžgar Žižki, folklorna skupina Pušlc Mežica in folklorna skupina Leščeček KUD Slavko Osterc Veržej.

Slavko Petovar, župan občine Veržej je pred razglasitvijo zmagovalca Prleška tünka in meso iz zaseke 2016 poudaril pomen ponovno oživljenega Miholovega sejma. Ob vsesplošnem poudarku na lokalno pridelano hrano je pomembna tudi kvaliteta. K tekmovanju za najboljšo Prleško tünko in meso iz zaseke 2016 je bilo letos prijavljenih kar 10 vzorcev. Rezultate tekmovalcev iz dveh kategorij je podala predsednica strokovne komisije Frančka Lebarič

Kategorija ljubiteljski (netržni) proizvajalci so se glede na dosežene točke uvrstili:

  1. mesto Janja Petovar, Bunčani
  2. mesto Anita Sever, Cven in Jože Rauter ml., Veržej
  3. mesto Anica Osterc, Bunčani in Marica Legen, Bunčani

Dosežene točke ocenjevanja so tržnim pridelovalcem (certificiranim pridelovalcem) prinesle naslednja mesta:

  1. mesto Daniel Vargazon, Cven
  2. mesto Panvita Mir d.d., Gornja Radgona in Marjan Koroša, Križevci
  3. mesto Kmetija Sever, Cven

V absolutni konkurenci so glede na dosežene točke slavili:

  1. mesto - Naj tünka 2016 - Janja Petovar
  2. mesto Daniel Vargazon
  3. mesto Panvita Mir d.d.

Za glasbene predahe so poskrbeli harmonikaš Ambrož in Oktet Arion iz Ljutomera. Popoldan pa so navdušeniobiskovalci s ploskanjem spodbujali mlade nastopajoče plesalce, ki so se prišli predstavit na 4. MiHeC Fest. Folklorna skupina Vrtca Veržej, mlajša folklorna skupina OŠ Ivanjkovci in folklorna skupina Škrjančki OŠ Sv. Tomaž so bile skupine, ki so tokrat sodelovale na otroškem folklornem festivalu.

Fotogalerija: klikni tukaj

Besedilo in fotografije : www.prlekija-on.net (avtor besedila: Bianca Žitnik)

Oglejte si tudi