Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 24.10.2017

pretežno jasno
Ponoči se bo od zahod zjasnilo in zjutraj bo povsod pretežno jasno. Predvsem v severni in vzhodni Sloveniji bo pihal okrepljen severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v zatišnih legah okoli 0 stopinj C.
9°C | 16°C
sreda, 25.10.2017
4°C | 16°C
četrtek, 26.10.2017
4°C | 20°C
petek, 27.10.2017
6°C | 17°C
Opozorila
Ponedeljek, 23.10.2017 ob 17h
Dodatnega opozorila ni.
9°C
16°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Občinske

Zapis z 11. redne seje Občinskega sveta ......


OBČINSKE

| |
19.05.2016      14:31
A A

Zapis z 11. redne seje Občinskega sveta Občine VeržejDeli:

Člani občinskega sveta so se v sredo, 18. maja 2016 sestali na 11. redni seji. Seja je bila bogata, trajala je 4 ure in pol, obravnavanih je bilo kar 14 točk dnevnega reda.

Suzana Makoter, v.d. direktorica Zdravstvenega doma Ljutomer, katerega soustanoviteljica je tudi Občina Veržej, je predstavila poslovno poročilo za leto 2015, finančni del tega poročila pa računovodkinja Monika Čuš. Makoterjeva se je dotaknila dolgoročnih ciljev in letnih ciljev zavoda, ki so jih realizirali v minulem letu. Program dela je bil v letu 2015 v pretežnem delu 100-odstotno realiziran, v nekaterih dejavnostih pa celo presežen. Prav tako bi naj bil skoraj v celoti realiziran tudi plan investicij. V zvezi z realizacijo zaposlovanja je še vedno problem zaposliti z7dravnika specialista, ker na trgu delovne sile ta kader primanjkuje oz. ga sploh ni. Načrtovali so zaposlitev dveh zdravnikov specialistov, a jim to ni uspelo.  Med najbolj presežnimi programi beležijo v zavodu preseganje programa v splošnih ambulantah za več kot 30 % , je pa poudarila, da so zaradi pomanjkanja zdravnikov zdravniki v splošnih ambulantah 0preobremenjeni Presežni so še bili programi na področju fizioterapije, zobozdravstva odraslih ter mladinskega zobozdravstva. Zavod opravlja tudi storitve na trgu, med katerimi prestavljajo največji delež storitve, opravljene v dispanzerju medicine dela, prometa in športa. V zavodu zagotavljajo 24 urno nujno medicinsko pomoč z nujnimi reševalnimi prevozi in dežurstvom. V Zdravstvenem domu Ljutomer so v letu 2015 namenili 422.162 EUR za investicijska vlaganja, dokončali so investicijo nadzidave vzhod , kupili ultrazvok in defibrilator za službo nujne medicinske pomoči, dve osebni vozili za patronažno službo in sanitetne prevoze, opremo in instrumente v zobozdravstvu, laboratorijsko opremo ter ostalo medicinsko opremo manjše vrednosti.  V Zdravstvenem domu  Ljutomer so tako v letu 2015 ustvarili presežek prihodkov nad odhodki v višini 292.560 EUR, ki ga bodo pustili nerazporejenega oz. bo uporabljen za izvajanje in razvoj Zdravstvenega doma Ljutomer in dejavnosti. V.d. direktorica je na koncu prestavila še 4-letni program razvoja in vodenja zavoda Zdravstveni dom Ljutomer s poudarkom na ohranjanju dejavnosti zavoda, kakovosti in varnosti pacientov, zagotavljanju uravnoteženega poslovanja, sposobnosti hitrega odziva na nenadne dogodke, skrbi za ogrožene skupine prebivalstva, zlasti starejše, posodobitvi opreme za delo ter vlaganju v ljudi.

Olga Lukman, vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej, je predstavila poročilo o delu za leto 2015. Na območju naše občine je bilo v lanskem letu obravnavanih 28 inšpekcijskih zadev, največ na področju neurejenosti parcel. Redarji so zaznani 60 prekrškov, največ zaradi neupoštevanja prometne signalizacije in napačnega parkiranja. Največ prekrškov je bilo zaznanih v Narcisni ulici, zato so bile v tej ulici, pa tudi drugod v naselju Veržej izvedene meritve hitrosti z radarjem. Glede na to, da so meritve hitrosti v naši občini pokazale zaskrbljujoče rezultate, bo potrebno s takimi ukrepi nadaljevati  v smeri izboljšanje prometne varnosti. Člani občinskega sveta so sprejeli tudi ažuriran program varnosti Občine Veržej, ki je temeljni strateški dokument, v katerem so opredeljena izhodišča za zagotavljanje varnosti v lokalni skupnosti, zaželeni cilji, ukrepi in nosilci za doseganje ciljev, izhodišča za izdelavo ocene varnostnih razmer v lokalni skupnosti, izhodišča za organizacijo in delovanje redarske službe ter izvajanje nadzora nad izvajanjem občinskega programa varnosti.

Dušan Bratuša, koncesionar za pokopališko in pogrebno dejavnost ter urejanje pokopališča na območju občine Veržej, je predstavil poročilo o vzdrževanju pokopališča Veržej ter o prihodkih in odhodkih pogrebne in pokopališke dejavnosti v minulem letu. Prihodki od pogrebnih storitev so znašali 3.424,98 EUR, od vzdrževanja pokopališča pa 4.523,86 EUR. S skupnimi prihodki v višini 7.948,84 EUR je pokril vse stroške v višini 6.861,31 EUR, od česar znašajo stroški neposrednega vzdrževanja 3.259,40 EUR, električna energija 1.230,87 EUR, komunalne storitve (odvoz smeti, poraba vode, odpadne sveče) 1.920,00 EUR ter drugi potrošni material (škropiva, gramoz, zalivalke, motike ipd) 586,14 EUR. Koncesijska dajatev v višini 3 % od skupnih prihodkov znaša 238,46 EUR in je prihodek občinskega proračuna. Na pokopališču v Veržeju je bilo v minulem letu 9 pokopov, 7 žarnih in 2 pokopa v krsti.

Tanja Rožman iz Komunalno-stanovanjskega podjetja Ljutomer je članom občinskega sveta predstavila tri dokumente, in sicer Elaborat o cenah javne gospodarske službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov za leto 2016 v občini Veržej, Poslovni načrt družbe KSP Ljutomer, d.o.o.  in Poročilo o izvajanju gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov na območju občine Veržej za leto 2015.  Elaborat je bil pripravljen za oblikovanje cene izvajanja storitev posamezne javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov v občini Veržej. Cene so v občini Veržej veljavne od 1. 8. 2013, od 1. 6. 2015 pa velja nova cena javne infrastrukture. Iz občine Veržej je bilo odpeljanih nekaj manj kot 400 ton odpadkov (mešani komunalni odpadki, biološki odpadki, embalaža, frakcije). V poslovnem načrtu družbe KSP Ljutomer, d.o.o., je moč zaslediti splošne podatke o podjetju, cilje podjetja, plan poslovanja gospodarske javne službe zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov, vizijo razvoja te dejavnosti in poslovna tveganja na tej dejavnosti. V poročilu o izvajanju gospodarske javne službi zbiranja komunalnih odpadkov na območju občine Veržej za leto 2015 so podrobneje razčlenjene posamezne kategorije zbranih odpadkov.

Branko Žnidarič, sekretar Športne zveze Ljutomer, je predstavil Pravilnik o sofinanciranju letnega programa športa v občini Veržej, v katerem so določeni pogoji za izvajalce, postopki in merila za vrednotenje programov športa v občini Veržej. Ta pravilnik predstavlja pravno podlago za ocenjevanje letnih programov posameznih športnih društev in temu posledično tudi podlago za ustrezno višino sofinanciranja njihovih programov iz občinskega proračuna.

Člani občinskega sveta so potrdili Odlok o zaključnem računu Občine Veržej za leto 2015. Realizirani prihodki so znašali 2.015.496 EUR, odhodki pa 1.964.542 EUR. Na seji so bili podrobneje obrazloženi sestavni deli letnega poročila, in sicer poslovno poročilo, bilanca stanja, izkaz prihodkov in odhodkov – drugih uporabnikov, izkaz računa finančnih terjatev in naložb, izkaz računa financiranja, stanje in gibanje neopredmetenih sredstev in opredmetenih osnovnih sredstev, stanje in gibanje dolgoročnih finančnih naložb in posojil. Prav tako so bili člani občinskega sveta seznanjeni s podrobno obrazložitvijo splošnega in posebnega dela zaključnega računa proračuna z vsemi prihodki in odhodki proračuna in njihovimi podskupinami.

Občina Veržej je leta 2001 sprejela odlok, na podlagi katerega podeljuje priznanja in nagrade. Te so: naziv častnega občana, priznanje z denarno nagrado, plaketa Občine Veržej in pisno priznanje Občine Veržej. Z novelo, ki so jo člani občinskega sveta sprejeli na tej seji, se uvaja še dodatna kategorija priznanja in nagrade, in sicer priznanje župana občine Veržej. To priznanje, o katerem odloči izključno župan, se podeli posamezniku, podjetjem, zavodom, društvom in drugim organizacijam, ki s svojimi dosežki dosegajo vidne rezultate na najrazličnejših področjih družbenega življenja in s tem prispevajo k razvoju ali promociji občine. Priznanje župana se lahko podeli prejemniku tudi za izjemni osebni dosežek.

 

 Podrobnosti tematike posameznih točk si lahko preberete v gradivih na spletnih straneh Občine Veržej.
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
ŽELIŠ BITI TUDI V BODOČE NA TEKOČEM S TEM, KAR OBJAVI OBČINA VERŽEJ? x
Naroči se na e-obveščanje in ostani v stiku z nami in ne zamudi več nobene pomembne novice ali dogodka!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!