Logo MojaObčina.si

Veržej

DANES
20°C
8°C
JUTRI
19°C
9°C
Deli
1291

Po Mlinski cesti in Ribiški ulici odslej počasneje, po Narcisni pa le v eno smer

Občinski svet Občine Veržej je na zadnji seji na pobudo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Veržej sklenil, da se zaradi večje prometne varnosti spremeni prometni režim na nekaterih ulicah v naselju Veržej.

Tako bo odslej po Mlinski cesti in Ribiški ulici potrebno voziti počasneje, saj bo najvišja dovoljena hitrost v omenjenih ulicah 40 km/h. Ta ukrep je bil potreben zaradi vse večjega prometa predvsem po Mlinski cesti, zaradi ozkega cestišča pa vožnja že s 50 km/h predstavlja nevarnost za tamkajšnje občane, ki živijo neposredno ob ulici. Ker pa bi najbrž zaradi  znižanja najvišje dovoljene hitrosti na Mlinski cesti vozniki motornih vozil, ki so namenjeni proti  športnemu igrišču in mlinu na Muri, pričeli v večji meri uporabljati  Ribiško ulico, je Občinski svet Občine Veržej sklenil, da se omeji najvišja dovoljena hitrost na 40 km/h tudi na tej ulici.  

Kljub znižanju najvišje dovoljene hitrosti na 30 km/h, spremembi prometnega režima in pogostejšim kontrolam prometa v Narcisni ulici, se prometna varnost ni dosti izboljšala. Zato je Občinski svet Občine Veržej sklenil, da se cesta razbremeni za promet motornih vozil v eni smeri. Tako bo odslej dovoljena vožnja s smeri Veržeja proti Krapju, v obratni smeri pa bodo vozniki motornih vozil morali voziti po Kolodvorski ulici. 

Spremembe prometnih režimov v omenjenih ulicah bodo označene z ustrezno prometno signalizacijo, poudarjamo pa, da bo v prihodnjih dneh prišlo do pogostejših  kontrol prometa s strani redarjev.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi