Logo MojaObčina.si

Veržej

JUTRI
15°C
-4°C
PON.
14°C
-3°C
Deli
1235

Prikazovalnik hitrosti od septembra dalje umirja promet

Kot smo že poročali, je bila Občina Veržej uspešna na razpisu  Javne agencije Republike Slovenije za varnost in tako v enoletni brezplačni najem prejela prkazovalnik hitrosti, za kar se še enkrat na tem mestu zahvaljujemo Društvu za razvoj prometa Maribor za brezplačno strokovno pomoč pri pripravi vloge na javni razpis. Prikazovalnik hitrosti je že od začetka septembra postavljen ob državni cesti  na odseku  Križevci - Veržej neposredno ob vstopu v naselje Veržej iz smeri Križevci. Za montažo je poskrbelo podjetje Intermatic inženiring @ consulting. d.o.o., Ljubljana.

Prikazovalnik meri hitrost vozil in jih še pred vstopom v naselje opozarja na to, da je potrebno hitrost vozila prilagoditi najvišji dovoljeni hitrosti v naselju, to je 50 km/h.  

Na terenu smo preverili ravnanje voznikov ob vstopu v Veržej in ugotovili, da prikazovalnik prispeva k večji varnosti otrok in drugih udeležencev v prometu  v neposredni bližini šole, vrtca, vzgojnega doma in Zavoda Marianum, saj so vsi vozniki, ki smo jih opazovali, prilagodili  hitrost  svojega vozila pod 50 km/h. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!