Logo MojaObčina.si

Veržej

DANES
14°C
-4°C
JUTRI
14°C
-3°C
Deli

Zapis z 18. redne seje Občinskega sveta Občine Veržej

Občinski svet se je 21. septembra 2017 sestal na 18. redni seji.   Na njej  je kar nekaj točk bilo namenjenih pedagoškim stvarem. Člani občinskega sveta so sprejeli novo, nekoliko višjo ekonomsko ceno v vrtcu. Cena, ki pokriva stroške delovanja vrtca, bo tako glede na zasedenost znašala:

-          1. jaslična skupina 508,83 EUR/otroka,

-          2. mlajša in 3. starejša skupina 395,74 EUR/otroka

Cene bodo pričele veljati s 1. oktobrom 2017.  Dosedanja cena  je bila v veljavi od leta 2012.

Občinski svet je v zvezi z delovanjem vrtca podprl tudi predlog sistemizacije dela v vrtcu Veržej za prihodnje šolsko obdobje.


Občinski svet se je soočil tudi s problemom pomanjkanja otrok v vrtcu, saj bodo v šolskem letu 2017/18 imeli na osnovni šoli Veržej dva kombinirana oddelka, katera obiskujejo učenci iz šolskega okoliša. V skladu z normativi in standardi za kombinirani oddelek 3. in 4. razreda, v katerem je 19 učencev, država pokriva 4 ure za ločeno izvajanje predmetov, v 5. in 6. razredu, ki ga obiskuje 20 učencev, pa 7 ur.  Da bi učencem omogočili karseda kvaliteten pouk,  je občinski svet sklenil, da  zagotovi denarna sredstva za ločeno poučevanje predmetov izven normativov, ki jih določa ministrstvo. Tako bo Občina Veržej financirala  ločeno izvajanje pouka v kombiniranem oddelku  3. in 4. razreda v obsegu 6 ur, ter 5. in 6. razreda v obsegu 5 ur.


Občinski svet je sprejel nov Odlok o načinu opravljanja obvezne lokalne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v Občini Veržej.  Doslej veljavni odlok ni bil dolgo v veljavi, saj ga je Občina Veržej sprejela februarja letos, a je Vlada Republike Slovenije v mesecu junija 2017 izdala Uredbo o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov, s katero je določila dejavnost in naloge obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov, vrste komunalnih odpadkov, ki so predmet izvajanja javne službe zbiranja komunalnih odpadkov, ter manjamanjši obseg oskrbovalnih standardov in tehničnih, vzdrževalnih, organizacijskih in drugih ukrepov ter normativov za opravljanje javne službe zbiranja komunalnih odpadkov. Zaradi teh razlogov je Občina Veržej morala svoj odlok uskladiti s po hierarhiji višjimi predpisi in se je odločila sprejeli nov odlok.


Člani občinskega sveta so sprejeli tudi Elaborat o cenah javne gospodarske službe zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov za leto 2017 v občini Veržej. Elaborat je pripravilo podjetje KSP Ljutomer, ki v Občini Veržej opravlja koncesionirano dejavnost zbiranja in odvoza komunalnih odpadkov. Cene ostajajo nespremenjene.


Na seji je direktorica Doma starejših Lukavci, Stanka Vozlič,  predstavila idejno zasnovo za izgradnjo bivalne enote za osebe z demenco v Veržeju. Lokacija objekta bi naj bila med vrtcem in stavbo Centra DUO. Občinski svet je idejo podprl.


Peter Jerič, predsednik Nadzornega odbora Občine Veržej je podal poročilo o pregledu delov zaključnega računa proračuna Občine Veržej za leto 2016.


Bojan Ferenc je podal informacijo o poteku aktivnosti v zvezi s postopki javno-zasebnega partnerstva energetske sanacije objektov OŠ Veržej, vzgojnega doma Veržej, športne dvorane Radenci in OŠ Kobilje.

Člani občinskega sveta so se seznanili z dopisom skupine občanov ter z njihovim predlogom za ponovno proučitev prometnega režima na Narcisni ulici v Veržeju . S predlagano rešitvijo se Občinski svet Občine Veržej ne strinja , bo pa v nadaljevanju proučil možnost vzpostavitve prvotnega režima in  ponovnega odprtja Narcisne ulice  za ves promet v obe smeri

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!