MojaObčina.si

Lokalne novice, dogodki in zaposlitve na portalu Moja Občina.

Izberi svojo občino spodaj, če želiš biti na tekočem z lokalnim dogajanjem na portalu Moja Občina.

Potem, ko je urednik vašo organizacijo aktiviral, je profil viden na spletni strani www.mojaobcina.si

Svoj profil lahko urejate tako, da na portalu www.mojaobcina.si, v kolikor niste avtomatično preusmerjeni na vašo občino le-to izberete, se prijavite s klikom na gumb prijava, ki je viden na zeleni pasici. Za prijavo vnesite podatke, ki ste jih vnesli ob registraciji.

Ko ste prijavljeni v sistem kliknete na zeleni pasici na gumb "Profili". Odpre se vam seznam profilov, ki jih lahko urejate. V primeru, da ste urednik več kot enega profila bodo na seznamu vidni vsi. Kliknete na tistega, ki ga želite urediti.  

1.Začetek

Za začetek urejanja profila kliknete na povezavo "Začni z urejanjem"- ob prvem urejanju profila vas bo sistem zaprosil za izbiro dejavnosti vaše organizacije oz. podjetja.

Pojavi se prikazno okno na katerem izberete dejavnost, primerno vaši organizaciji oz. podjetju. Ko dejavnost izberete, spodaj kliknite na gumb "Shrani". Izbira dejavnosti bo vplivala na to, kje v imeniku bo vaša organizacija vidna.

2.Dodajanje slike

Za dodajanje slike kliknite na ikono rumenega svinčnika pod mestom, ki je namenjen sliki. Odpre se vam gumb "Dodaj slike iz galerije". Po kliku na ta gumb, se vam odpre novo okno, kjer sliko lahko naložite iz galerije ali jo naložite z vašega računalnika. Če profil urejate prvič morate sliko naložiti z vašega računalnika. To storite s klikom na gumb "Prebrskaj". Ko ste izbrali primerno sliko kliknete na gumb "Dodaj označene slike". Vse slike, ki jih boste naložili iz računalnika bodo ostale v galeriji za nadaljno uporabo, in sicer pri prispevkih in dogodkih. Svojo izbiro slike potrdite s klikom na zeleno kljukico, tako ste v profil dodali sliko.

3. Urejanje osnovnih podatkov

Podatke lahko uredite tako, da kliknete na ikono rumenega svinčnika nad imenom vaše organizacije, če želite spremeniti kaj v imenu, ki je drugače od prvotnega imena v bazi.

Nato kliknete rumen svinčnik pod imenom organizacije in lahko vnesete podatke, kot so: telefonska številka, številka faksa, e-naslov in spletno stran vaše organizacije, v kolikor jo le-ta ima. Ko ste z vnosom zadovoljni ga potrdite s klikom na zeleno kljukico.

4. Zavihki

Pod prvim zavihkom se skriva ikona "Domov", kjer so zbrane osnovne informacije o vaši organizaciji. Urejate jih lahko s klikom na ikono rumenega svinčnika ob podatkih, ki jih želite urediti. Urejate lahko informacije o odpiralnem času, lahko dodate sliko vašega logotipa in podobno.

  • Zavihek "Kontakt"- v tem zavihku lahko dodajate kontakte vaše organizacije. Dodate ga s klikom na zelen plus, kjer nato vnesete podatke o kontaktu (ime in priimek, naslov, telefon, funkcija v organizaciji, elektronska pošta). Ko ste z vnosom zadovoljni kliknete na zeleno kljukico. Vnesete lahko več kontaktov. 
  • Zavihek "Predstavitev" - namenjen je predstavitvi vaše organizacije v besedi. Če želite vnesti besedilo, ki predstavlja vašo organizacijo morate najprej klikniti na zavihek predstavitev, nato pa na ikono rumenega svinčnika. Odpre se vam vnosno polje, kamor vnesete besedilo. Ko ste z vnosom zadovoljni ga lahko potrdite s klikom na zeleno kljukico. 
  • Zavihek "Matični podatki"- uredite lahko fotografijo in sicer s klikom na gumb domov, mala ikona pri zavihkih in nato svinčnik pod okvirčkom za fotografijo in jo naložite iz svojega računalnika. 
V kolikor boste našli napako med matičnimi podatki, nam jo prosim sporočite, po telefonu na številko 01/620-88-17 ali po elektronski pošti na naslov podpora@prims.si, in napako bomo odpravili v najkrajšem možnem času. 
  • Zavihek "Dejavnosti" - Tu lahko spremenite dejavnost s katero se uvarja vaša organizacija. To storite s klikom na ikono rumenega svinčnika. Odpre se vam pojavno okno enako tistemu, ki se je odprlo ob prvi izbiri vaših dejavnosti. 

5. Dodaj nov zavihek

Ustvarite si lahko tudi nove zavihke. To storite tako, da kliknete v okno, v katerem piše "Dodaj nov zavihek". V to okno vnesete ime zavihka in ga potrdite s klikom na ikono zelene kljukice. 

6. Zavihki "Dogodki", "Prispevki" in "Razpisi"

Ti zavihki se bodo naredili avtomatsko, ko boste v imenu organizacije vnesli dogodek, prispevek ali razpis. Pod temi zavihki bodo prikazane vse vsebine, ki ste jih vnesli v imenu vaše organizacije.

Ko ste zadovoljni z vsemi polji vašega profila, kliknete na ikono "Končaj z urejanjem". Tako ste uredili vaš profil.NAZAJ NA PREJŠNJO STRAN