Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Ideje za šivane izdelke različnih zahtevnostnih stopenj za ženske, moške in otroke

Poletje je čas, ko se lahko preizkusite v ustvarjanju s šivanjem ter izdelate unikatne kose oblačil in dodatkov. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušena šivilja, vam predstavljam nekaj idej za poletno šiviljsko ustvarjanje. Spodaj boste našli možnosti izdelkov, razvrščene glede na zahtevnostne stopnje. Izberite svojega!
1. Nekaj idej, ki so super v teh poletnih dneh:
  1. ženska poletna obleka z naramnicami: brezplačen kroj za obleko s slike najdete tukaj. Pozor: navedene velikosti so ruske, za pretvorbo v naše velikosti odštej 4 (npr. 44 RU - 4 = 40 SLO).
  2. moške poletne hlače: brezplačen kroj (velikosti 46-54 EU). Če se vam žepi zdijo prezahtevni, jih lahko izpustite. 
  3. barviti otroški klobučki: brezplačen kroj za obojestranski klobuček (velikosti od baby-odrasel / obseg glave od 43 cm do 63,5 cm, v inčih)

2. Zahtevnostne stopnje:

Pri izbiri projekta za šivanje je pomembno upoštevati svoje šiviljske veščine. Tukaj so zahtevnostne stopnje, ki vam bodo pomagale izbrati ustrezno nalogo:


a) Začetniška stopnja:

  • kratke hlače z elastičnim pasom: lahko uporabite ta kroj, ki je sicer za kratke pižama hlače, ampak - kdo pa bo opazil razliko? Kroj je v velikostih od XXS do 3XL.
  • poletni šal-ruta za plažo: za to niti ne potrebujete kroja - le z roliranim šivom zarobite kos čudovitega lahkega, rahlo ali bolj prosojnega blaga po vaši izbiri.
  • preprosta torbica (lahko jo izdelate npr. z magnetnim zapiralom ali pritiskačem): kroj in navodila najdete tukaj.

b) Srednja stopnja:

  • letos izredno modna maxi obleka z odkritimi rameni: navodila in kroj najdete tukaj
  • poletna bluza z igrivimi volančkastimi dodatki: čudovit primer brezplačnega kroja v velikostih od XXS do 5XL
  • moška srajca z ovratnikom in gumbi: brezplačen (in unisex!) kroj v velikostih 32-56 najdete pri mood-u

c) Napredna stopnja:

  • enodelne kopalke: kroj za ta zahtevnejši kos
  • poletni oversize blazer s kratkimi rokavi iz lahkega materiala: brezplačen kroj XXS-XXL najdete tu. Izberite lahko blago, kot je lan, bombaž ali mešanica teh materialov, ki je zračna in primerna za poletno nošenje. Nekoliko ohlapnejši kroj omogoča boljše kroženje zraka. Dodajte mu lahko tudi tanko podlogo, če želite. Poletni blazer je odličen kos, ki ga lahko nosite tako v službo kot tudi na bolj formalne dogodke. Lahko ga kombinirate z belo majico ali bluzo ter kratkimi hlačami ali krilom za eleganten, a hkrati sproščen videz.


Materiali, ki jih izbirate naj bodo tanki, zračni in če se le da, naravni. Primerni materiali so: bombažni poplin, tanka viskoza, šifon, svila, lan, mešanica lana in viskoze, viskozni jersey.


S šivanjem lahko ustvarite izjemne kose oblačil in dodatkov za poletje. Ne glede na vaše šiviljske sposobnosti, vam je na voljo veliko možnosti, ki ustrezajo vašim potrebam. Upamo, da vam je ta članek dal dovolj idej za poletno šiviljsko ustvarjanje, ter da se boste lotili novega projekta in ustvarili nekaj čudovitega!

Če pa še ne znate šivati, pa vas je po prebiranju tega članka to prijelo, pa se oglasite pri Trmoglavki na kakem od spletnih tečajev šivanja ali pa v živo.

Ali pa Trmoglavka naredi kak čudovit izdelek za vas?

Lepo poletno ustvarjanje vam želim,

Brigita

inštruktorica šivanja

Opomba: Viri slik so primeri s spletnih strani v povezavah, avtorica teksta se ne izrekam za avtorico fotografij ali izdelkov na njih. Dejanski avtorji so navedeni na povezanih spletnih straneh.

Oglejte si tudi