Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Pravila za izrabo prostora v glasilu Odsev - lokalne volitve 2022

Pravila za izrabo časopisnega prostora v volilni kampanji za lokalne volitve 2022 v glasilu Odsev

Na podlagi 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07, 103/07 – ZPolS-D, 11/11, 28/11 – odl. US in 98/13) in Odloka o zagotavljanju obveščanja javnosti o delu Občine Trzin in glasilu Občine Trzin (Uradni vestnik Občine Trzin, št. 6/8 – uradno prečiščeno besedilo, 8/12, 3/15, 11/16, 8/20 in 9/21) objavljam pravila za izrabo časopisnega prostora za predstavitev kandidatov, strank, list in njihovih programov za lokalne volitve 2022 v glasilu Odsev.

Lokalne volitve 2022 bodo v nedeljo, 20. novembra 2022, kar je pred uradnim izidom novembrskega Odseva (21. novembra 2022). Zato bodo predvolilni oglasi posameznih kandidatov za župana in strank oziroma list, ki bodo kandidirale na volitvah, objavljeni v oktobrski številki glasila Odsev, ki bo izšlo predvidoma v četrtek, 20. oktobra 2022 (zaradi predvolilnih oglasov v razširjenem obsegu).

V občinskem glasilu Odsev bo vsem organizatorjem volilne kampanje zagotovljena enakopravnost pri predstavitvi. Organizatorji volilne kampanje imajo v skladu z 32. členom Odloka o zagotavljanju obveščanja javnosti o delu Občine Trzin in glasilu Občine Trzin proti plačilu možnost predstavitve kandidatov/strank/list in njihovih programov v glasilu Odsev. V skladu z omenjenim odlokom ima vsak organizator volilne kampanje v glasilu za predstavitev proti plačilu na voljo največ pol (½) strani. Oglasna sporočila, ki jih v Odsevu želijo objaviti organizatorji volilne kampanje, zaračuna Občina Trzin po veljavnem ceniku in se uvrstijo na strani, ki so namenjene posebej za predstavitev kandidatov in so tudi ustrezno označene. Cene (in velikost oglasov) so določene v 2. točki veljavnega Cenika glasila Občine Trzin Odsev (Uradni vestnik Občine Trzin, št. 9/21):

Oglasna sporočila organizatorjev volilne kampanje v času volilne in referendumske kampanje (v EUR, brez DDV):

velikost strani:

oglas

polovica

100,00

tretjina

75,00

četrtina

50,00

Tehnična navodila za pripravo oglasnega sporočila vam bomo poslali naknadno glede na izbrano velikost oglasnega sporočila.

O vrstnem redu objav bodo organizatorji volilne kampanje obveščeni naknadno. Pri določanju vrstnega reda se bosta upoštevala datum oddaje primerno oblikovanih oglasnih sporočil in velikosti oglasnih sporočil glede na razpoložljivi prostor na straneh, ki bodo namenjene predstavitvi kandidatov.

Zadnji rok za naročilo objave oglasa je sreda, 5. oktober 2022, zadnji rok za oddajo pripravljenega oglasa je petek, 7. oktober 2022. Lektorirana in oblikovana oglasna sporočila lahko organizatorji volilne kampanje pošljejo v pdf obliki na elektronski naslov trzin.odsev@gmail.com.

Naročila oglasa pozneje kot sedem (7) delovnih dni pred izidom ni mogoče preklicati. Naročeni oglasi, ki bi prispeli po roku za oddajo (7. oktobra 2022), ne bodo objavljeni.

Ta pravila so objavljena v tiskani izdaji in na spletni strani Občine Trzin.

Metka Pravst Primožič, odgovorna urednica glasila Odsev

Pravila za izrabo časopisnega prostora v glasilu Odsev.

Oglejte si tudi