Logo MojaObčina.si

Trzin

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
6°C
2°C

Aktivacija državnega načrta ZiR in razglasitev epidemije

Z današnjim dnem, 19.10.2020 je v veljavo stopil Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju celotne države, ki velja za obdobje 30 dni. Prav tako je bil danes, ob 8.00 uri aktiviran Državni načrt ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh. Z aktiviranjem državnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije so aktivirani tudi načrti zaščite in reševanja ob pojavu nalezljive bolezni pri ljudeh na ravni regij in občin. Ne glede na razglašeno epidemijo še vedno velja Odlok o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji ter prepovedi prometa posameznih vrst blaga in izdelkov (Uradni list RS, št. 138/20 in 143/20).

V ta namen je Občina Trzin ponovno vzpostavila dežurno telefonsko številko: (01) 235 05 99, za vse občane, ki se zdravijo doma in nimajo nikogar ter bodo potrebovali pomoč pri oskrbi z živili, zdravili in drugimi nujnimi življenjskimi potrebščinami, kjer vam bomo s pomočjo Civilne zaščite Občine Trzin, nevladnih organizacij ter prostovoljcev, zagotavljali ustrezno oskrbo.

Prosimo vas, da še vedno spremljajte spletno stran NIJZ in Portal GOV.si in upoštevate vsa sprejeta priporočila ter veljavne omejitve za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi