Logo MojaObčina.si

Trzin

DANES
11°C
2°C
JUTRI
11°C
3°C
Deli
1835

Arhitekturno urbanistična delavnica v naselju vrstnih hiš

 

V naselju vrstnih hiš ob Prešernovi, Mlakarjevi in Reboljevi ulici bo od marca do julija potekala arhitekturno urbanistična delavnica v sklopu katere želi Občina Trzin v sodelovanju s  Fakulteto za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Zavodom za oblikovanje prostora Skupina Štajn ter z arhitektom vrstnih hiš dr. Viktorjem Pustom, pripraviti ustrezne idejne rešitve, ki bodo zajemale možne tipe nadzidav objektov, gradnje pomožnih objektov, usmeritve za vzdrževanje objektov, možno organiziranost prostorov znotraj hiše, možnost vključitve dvižne ploščadi za fukcionalne ovirane in podobno.

Delavnica se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 — 2020 v okviru 10. prednostne osi Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost v sklopu razpisa Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK). V programu sodelujejo študentje urbanizma, geografije, arhitekture, gradbeništva in oblikovanja in njihovi mentorji.

Rešitve bodo temeljile na analizah razvoja naselja, ki odraža, kakšne so bile dosedanje potrebe po širitvi in preurejanju enot, ter aktualnih in prihodnjih potreb stanovalcev. Ker bomo samo z aktivnim sodelovanjem lastnikov in stanovalcev vrstnih hiš v naselju lahko ocenili, kakšne so njihove potrebe ter načrti glede gradenj in urejanja v naselju, bomo prebivalce soseske tekom projekta povabili k reševanju vprašalnikov in udeležbi na predstavitvah in delavnicah, s pomočjo katerih bomo lahko razvili rešitve, ki bodo v korist lastnikom in naselju kot celoti.

Uspešno zaključen projekt bo Občini Trzin omogočil, da pristopi k pripravi podrobnega prostorskega načrta za območje naselja, na podlagi katerega bo možno pridobiti dovoljenja za izvajanje načrtovanih gradenj. Želja občine je, da se v nabor možnih rešitev vključi več variant, kot jih dovoljuje sedaj veljaven odlok, hkrati pa dolgoročno zagotovi enoten in urejen videz naselja.

Veselimo na sodelovanja z vami in upamo na čim večji odziv na posredovane vprašalnike ter udeležbo in sodelovanje na dogodkih, ki bodo potekali v sklopu delavnice. Za dodatna pojasnila smo na voljo. 

Rezultati ankete

Vabilo na prvo okroglo mizo

Vabilo na drugo okroglo mizo

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi