Tržič

DANES
19°C
8°C
JUTRI
18°C
13°C
Oceni objavo

Žive jaslice 2014

V sklopu dogodkov, ki ljudem pribižajo veličino božičnih praznikov, smo tudi letos v KS Sebenje organizirali prireditev Žive jaslice 2014. Prireditev je potekla 19. in 20. decembra v vaškem središču Sebenj.

Osrednja točka prireditve je bila gledališka uprizoritev svetopisemske zgodbe Jezusovega rojstva v izvedbi KD Kruh. Predstava je bila, tako kot vsako leto, postavljena v idilične kulise Bernardkine hiše, svoj čar pa so dodale tudi žive ovce in glasen osliček. Ker pa v božični čas spadajo tudi božične pesmi, je bil v petek  v predstavo vpet koncert  kvinteta Tivoli, v soboto pa sta za to poskrbeli  Tinkara in Katarina  Zaletel.

 

Sobotnega dne so se najbolj razveselili otroci, saj se je v Sebenje s kočijo pripeljal sam Božiček. Povedal nam je zgodbico o Šivilji in škarjicah ter s seboj prinesel darila prav za vse otroke, ki so bili na prizorišču.

1/3

predstava KD Kruh

veselo druženje

pridne prostovoljke za šankom

 

Namen prireditve Žive jaslice pa je predvsem medsebojno druženje in zabava, kar nam je ob lepem obisku tudi uspelo. V petek smo se pozno v noč veselili z DJ Igorjem, v soboto pa smo plesali ob zvokih Dua Meglič.

Oglejte si tudi