Tržič

DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Dan za življenje Pod kostanjčki

V KS Sebenje smo v jesenskem sobotnem popoldnevu združili tri dogodke, katerih skupni imenovalec je bilo življenje.
Z revijalno košarkarsko tekmo smo  uradno odprli prenovljeno otroško in  košarkarsko igrišče, ki ga domačini že več kot trideset let poznamo pod imenom Pod kostanjčki. Na tekmi so se pomerili domačini, posebna gosta ekipe modrih in belih sta bila naš župan, mag. Borut Sajovic, in legenda slovenske košarke Roman Horvat. Veseli smo, da se je na to igrišče po obnovitvi spet vrnilo življenje, in upamo, da ga bo še več.  

Od Rotary kluba Tržič-Naklo smo v okviru njihovega projekta Dan za življenje prejeli AED napravo, ki je nameščena na trgovini Markič v Žiganji vasi. Da bi krajani znali AED napravo tudi pravilno uporabljati, nam je dr. Tatjana Peharc  v obliki predavanja in praktičnih vaj predstavila temeljne postopke oživljanja.  Veseli smo, da imamo sedaj tudi v naši KS na voljo svojo AED napravo, ker nikoli ne vemo, kdaj jo bo potreboval ravno naš bližnji.

1/2

Predaja AED naprave, Foto: Jakob Gradišar

Prikaz reševanja v prometni nesreči, Foto: Jakob Gradišar

Od blizu smo si lahko ogledali, kako izgleda pravilno postopanje ob prometni nesreči, v kateri sta udeležena osebni avtomobil in traktor. Vajo reševanja so nam prikazali člani PGD Križe, PGD Bistrica pri Tržiču, reševalne ekipe ZD Tržič in policisti PP Tržič. Hvala vsem sodelujočim za nazoren prikaz in občutek varnosti, ki ste nam ga dali z vašim usklajenim ravnanjem, saj vemo, da se na vašo pomoč lahko zanesemo.

Oglejte si tudi