JUTRI
24°C
9°C
TOR.
22°C
14°C
Oceni objavo

DREVO PRIJATELJSTVA

V vrtcu smo se odločili za zanimivo dejavnost, ki je popestrila otrokov vsakdan v vrtcu. Dejavnost je spodbujala medsebojno spoznavanje, sodelovanje otrok iz različnih skupin ter spoznavanje novih vzgojiteljic. V garderobi smo se zbrali otroci iz Vijolične (stari 2–3 leta) in Modre igralnice (stari 4–5 let) ter naredili jutranji krog. Po uvodni igri razgibavanja telesa in spoznavanja s socialno igro Zeleni krokodil so se otroci vrnili v svoje igralnice.

Vendar se je zgodilo nekaj nepričakovanega! V svojo igralnico so se vrnili z drugima vzgojiteljicama. Vzgojiteljici Vanja in Monika K. sta odšli z otroki iz Vijolične igralnice, vzgojiteljici Monika C. in Tina pa sta ostali z otroki iz Modre igralnice. Otroci iz Vijolične igralnice so se naučili novo pesem o Miškolinčku, otroci Modre igralnice pa so prisluhnili zgodbi Kdo se je krtku pokakal na glavo. Obe skupini otrok sta nadaljevali z enako dejavnostjo – tiskanjem dlani s tempera barvami. Starejši otroci so mlajšim narisali tudi risbice. Po končani dejavnosti smo se zbrali pred praznim drevesom, ki je bilo nalepljeno na steno hodnika v vrtcu. Otroci so okrasili drevo s svojimi tiskanimi rokami ter ga poimenovali drevo prijateljstva.

1/5





Otrokom se je izkušnja menjave vzgojiteljic zdela zanimiva, vendar so ugotovili, da imajo še vedno najrajši svoje vzgojiteljice.


Zapisala: Monika Celar, vzgojiteljica v enoti Križe Vrtca Tržič

Oglejte si tudi