DANES
26°C
12°C
JUTRI
22°C
15°C
Oceni objavo

Likovne delavnice

Lani ustanovljeno Društvo likovnikov Trebnje kljub začetni evforiji in po prvih uspehih ni popustilo ter prizadevno nadaljuje z organiziranjem likovnih delavnic. Do sredine aprila bo potekala delavnica slikanja z akrilom, ki jo vodi znani umetnik in član društva Zdravko Červ, vzporedno pa bo potekala še nadaljevalna delavnica slikanja v akvarelni tehniki, vodil jo bo mentor Brane Praznik, ki je vodil tudi začetni tečaj. Razstava ustvarjenih del v začetni delavnici je bila lani v Trebnjem in Dobrniču.

Oba tečaja sta trenutno zasedena, vendar vodstvo društva zbira prijave za nove delavnice za slikanje v obeh omenjenih slikarskih tehnikah. Zbira pa tudi pobude za nova področja likovnega ustvarjanja, kot je slikanje v olju, pirografija – žganje v les in podobno. Zavedajo se, da je likovna dejavnost poleg slikanja obsega tudi marsikaj drugega, kar je nemalokrat potisnjeno na obrobje opaženosti. Društvo se hkrati zaveda, da je treba širiti likovno obzorje v kraju, kjer ima bogate korenine vsa umetnost – predvsem pa naivna umetnost z Galerijo likovnih samorastnikov.  

Zavzemajo se tudi za drugačno ovrednotenje, vlogo in pomen ljubiteljske likovne dejavnosti, ki ne pomeni več zgolj kakovostno preživljanje prostega časa, ampak je vrednota, ki plemeniti posameznika, družbo in okolje, v katerem deluje.

Prav zato vabijo vse, ki jih zanima likovna dejavnost, da se včlanijo v društvo ter se udeležijo likovnih delavnic, ki bodo konec marca in v začetku aprila.

Več informacij lahko dobite na JSKD Trebnje, tel. št.: (07) 3481 250 ali 041 810 698.

Avtor: Brane Praznik

Oglejte si tudi