Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

BODITE PRIPRAVLJENE IN SE NAM PRIDRUŽITE NA VADBI

SAMOOBRAMBA ZA DEKLETA IN ŽENE

Samoobramba za ženske je sistem, ki se ga zlahka nauči in zapomni. Temelji na vaših naravnih nagonskih gibih ter udarcih v občutljive točke napadalca, kot so prepone, grlo in oči, kar omogoča bistveno manjši osebi (kot na primer ženski), da lahko učinkovito onesposobi večjega nasprotnika.

Samoobramba za ženske in dekleta je zelo specifična delavnica, prilagojena številnim realnim situacijam iz vsakdanjega življenja, predvsem zaradi razlike v fizični konstituciji ženske v primerjavi z moškim napadalcem.

Cilj vadbe, poleg učenja tehnik samoobrambe, je povečati moč, vzdržljivost in koordinacijo, oziroma naučiti udeleženke, kako naj zavzamejo stališče in ne kažejo strahu, ker je govorica telesa zelo pomembna. Naučile se bodo, kako ostati zbran, buden, kako se soočiti, spopasti, ter kako uporabiti kar je pri roki in nenazadnje, kako najhitreje poiskati izhod.

Dekleta se učijo prepoznavati nevarne signale ter se izogibati ali obraniti od najpogostejših napadov tipičnih za nasilje nad ženskami. Glavni del vadbe za dekleta in žene je obramba od enega ali več oboroženih ali neoboroženih napadalcev, obramba pred najpogostejšimi udarci, obramba pred davljenjem, obramba pred različnimi prijemi (okoli pasu, prsi, rame, potega roke …) ter obramba pred posilstvom.

Osnovni principi samoobrambe nam kažejo, kako naj ženska prevzame kontrolo nad svojo varnostjo, ne glede na to, ali je v hiši, avtu, parkirišču … V večini primerov je dovolj že zdrav razum, toda včasih se tudi kljub najboljšim namenom ne moremo izogniti neprijetni situaciji. Najboljša taktika je vsekakor pripravljenost!

Vadbe so nov način »bootcamp« vadbe, pri kateri zelo učinkovito izgubljate odvečne kilograme, oblikujete telo in se hkrati učite tehnik samoobrambe. Ni samo učenje samoobrambe, to je način, da okrepite svojo osebnost, tako fizično kot tudi psihično, povečate samozavest in izboljšate samopodobo. V boju proti nasilju je vadba v JUDO KLUBU SHIDO pomagala mnogim ženskam ter se pokazala za zelo uspešno v boju proti vsakodnevnemu stresu, od katerega v današnjem času trpi vse večje število žensk.

Kaj pridobite na VADBAH:
-          povečanje moči, vzdržljivosti, koordinacije;

 -         razvijanje najmočnejšega ženskega orožja – ženski um;

-          kontroliranje čustev;
-          dvig samozavesti;
-          kontroliranje strahu;
-          boljša ozaveščenosti do okolice;
-          boljši rezultati pri delu pod pritiskom;
-          boljše in hitre odločitve v stresnih situacijah.

Dolgo je veljalo, da se tehnike samoobrambe lahko naučijo samo tiste ženske, ki že leta trenirajo borilne veščine. A temu ni tako, ravno nasprotno, tehniko samoobrambe se zlahka nauči vsaka ženska ne glede na starost, izkušnje ter na fizično pripravljenost. Potrebna je samo volja!

BODITE PRIPRAVLJENE IN SE NAM PRIDUŽITE NA VADBI 21. 10. 2015 OB 18. URI V KULTURNEM DOMU LETUŠ

Kontakt: 070 346 463

Oglejte si tudi