Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

SREBRNO PRIZNANJE ZA TURISTIČNO NALOGO »PREIZKUSI SE V NARAVI«

V četrtek, 10. aprila 2014, so se učenci turističnega krožka udeležili 28. festivala Turizmu pomaga lastna glava s podnaslovom Na zabavo v naravo, ki je potekal v Mercator centru Velenje. Festivala so se udeležili 4 učenci Podružnične osnovne šole Tabor, in sicer Miha Drolc, Anja Vranič, Nina Kreča in Klemen Strožič iz 9. c, ter mentorici Katja Završnik in Polona Miklavc. V konkurenci 13 šol iz celjske, velenjske in koroške regije so prejeli srebrno priznanje.
Izdelali so turistično nalogo z naslovom Preizkusi se v naravi, pri kateri sta poleg omenjenih učencev sodelovala še Tibor Zupan in Urh Kovče iz 9. c. V nalogi so predstavili dvodnevni tabor v naravi, namenjen osnovnošolcem, ki omogoča kvaliteten, zabaven, zanimiv in poučen način preživljanja prostega časa ter seveda hkrati ponuja možnosti nadaljnjega raziskovanja naše lepe narave. V nalogi so opisali vse faze izvedbe prireditve: od predpriprave (opis organizacije in lokacije prireditve, priprave prostora in materiala za šotore iz naravnih materialov, prikaz načrta finančnega vira prireditve in oglaševanja) pa vse do izvedbe same prireditve. V tem delu, ki je predstavljal osrednji del naloge, so navedli glavna cilja in ciljne skupine prireditve ter predstavili glavne informacije o taboru: kdaj se bo odvijal, kako bo potekal in katere aktivnosti bo vključeval. Turistično nalogo so popestrili z lastnim slikovnim materialom in s shematskim prikazom prireditvenega prostora.

 

Učenci so se odlično odrezali tudi na sami turistični tržnici. Bili so namreč najmanjša ekipa in so imeli zato še več dela, saj so vsi morali obiskovalce vabiti na našo stojnico, iskati informacije na drugih stojnicah in se hkrati ves čas truditi za čim boljši celosten vtis naše ekipe. Komisija je namreč ocenjevala tudi njihov nastop na tržnici.

 

Za turistično nalogo so prejeli drugo največje število točk, skupno pa so prejeli srebrno priznanje. Poleg tega so zmagali na zabavnem kvizu, ki je potekal v času turistične tržnice. 

Oglejte si tudi