Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Sistematski zdravniški pregled tretješolcev

V četrtek, 19. 3. 2015, smo se odpeljali v ZD Vransko.

 

Po stopnicah smo se povzpeli v čakalnico. Nato smo k zobozdravnici hodili po dva. Po pregledu zob smo začeli hoditi po štirje k zdravnici. Pregledala nam je sluh, vid, stehtali so nas, izmerili višino in utrip, poslušala je srce in pljuča, pregledala hrbtenico. Nazadnje pa smo bili cepljeni.

Med čakanjem smo si čas krajšali z igrami dan – noč, rihtar tolč, tihi telefon … na dvorišču zdravstvenega doma pa črni mož.

Po končanem pregledu smo se s kombijem vrnili v POŠ Tabor.

Iza Zorenč, 3. c, POŠ Tabor

 

Najprej smo šli v čakalnico. Po dva smo hodili k zobozdravnici, da nam je pregledala urejenost zob. Čas smo si krajšali z igrami telefon, dan – noč, rihtar tolč in črni mož. Prišla sem na vrsto k medicinski sestri. Tam nam je preverila vid, sluh, pritisk, težo in velikost. Poslali so nas k zdravnici, da nam je poslušala srce. Na koncu nas je še cepila. Odšli smo na šolski kombi in se odpeljali v šolo.  

Ana Zupančič, 3. c, POŠ Tabor

 

Šli smo v prvo nadstropje. V čakalnici smo se zabavali z igrami kot so: dan – noč, rihtar tolč in telefon. Najprej sem šel k zdravnici, da mi je pregledala sluh, vid, težo, velikost, srčni utrip in dala mi je injekcijo. Šel sem k zobozdravnici. Pregledala mi je zobe. Ko smo končali s pregledom, smo šli pred ZD Vransko in čakali avtobus. Videli smo, da ga še ni, zato smo si v sončnem dopoldnevu igrali še igro črni mož. Vstopili smo v avtobus in se odpeljali v šolo.

Gal Gosak, 3. c, POŠ Tabor

 

 

19. 3. 2015 smo se odpeljali v ZD Vransko.

Najprej smo odbrzeli v čakalnico.

Da nam ne bi bilo dolgčas, smo se igračkali z igrami kot so dan – noč, rihtar tolč, telefon …

Nato smo imeli zobozdravniški pregled in zdravniški pregled, kjer so nam preverili sluh in vid, izmerili pritisk, težo in višino, nato pa smo se cepili proti oslovskemu kašlju.

Po končanem pregledu smo se odpeljali v Tabor.

Andrej Vian Vertovšek, 3. c, POŠ Tabor

 

Pripravila razredničarka Darja Savinek

 

 

 

Oglejte si tudi