Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

PLAVALNA ŠOLA V NARAVI

Učenci 4. razredov POŠ Tabor in centralne OŠ Vransko so izvedli plavalno ŠVN v Žusterni pri Kopru, od 13. do 17. 4. 2015, s spremljevalci Brankom Šketom, Majo Jerman, Žanom Ocvirkom in vodjo ŠVN Simono Jan.
Preberite in izvedeli boste, kaj smo delali in kako smo se imeli.

 

Na bazenu

To leto smo odpotovali v Žusterno. Tam smo bili od 13. 4. do 17. 4. 2015. Zelo smo se zabavali. Še posebej ko smo bili na bazenu. Skakali smo na noge in na glavo. Učili smo se tudi plavati prsno, kravl in hrbtno. Da smo se malo odpočili in ogreli, smo šli v jacuzzi. Včasih pa smo se za razvedrilo spustili po toboganu. To mi je bilo zelo všeč, ker se lahko po njem spustiš zelo hitro.

V bazenu smo se igrali različne igre, ki so bile zelo zanimive. Med temi je bil črni mož, igra, ko si moral plavati pod blazino ali pa hoditi po njej. Najbolj mi je bila všeč igra, pri kateri smo stali v bazenu v koloni in imeli noge narazen, potem smo morali plavati med nogami.

Najlepši mi je bil bazen, ob katerem je bil iz umetne snovi narejen slap. Tam smo skakali na glavo in naprej plavali prsno. To je bil zame najlepši teden.

Monika Lesjak, 4. a

 

Meni je bilo na bazenu zelo všeč. Ker nisem znala plavati, me je gospa Maja naučila. Vesela sem, ker mi je uspelo.

Ana Božilova, 4. b

 

Izlet z ladjico

Zjutraj smo odšli na zajtrk. Po njem smo odšli v Koper, kjer nas je čakala čudovita ladja. Bili smo zelo veseli, ko smo izvedeli, da čaka na nas. Vkrcali smo se. Ladja je bila srednje velika. Imela je zgornji in spodnji del. Bila je bele barve. Peljala se je pravzaprav kar hitro za svojo težo in velikost. Na krovu je malce pihalo, vendar smo se skrili pod palubo. Z ladje smo v morju opazovali različne klobučnjake. Bili so rjave, vijolične, roza in zelene barve. Nekateri so bili mrtvi. Ko smo prispeli v Piran, smo se izkrcali in odšli na sprehod proti akvariju. Tam smo videli ribe, rake, korale, alge in morskega psa. Nato smo se povzpeli do cerkve, ki je bila drugačna kot ostale cerkve. Cerkev in zvon sta bila namreč ločena. Na koncu smo si lahko kupili spominke in sladoled. Sledila je plovba nazaj v Koper. Ko smo prispeli, smo odšli na kosilo in to je bil zaključek ekskurzije.

Zala Košica, 4. c

 

Jutranja telovadba

V sredo, 15. 4. 2015, smo imeli telovadbo na terasi. Delali smo veliko vaj za vrat, roke, noge in trebuh. To je bilo zame preveč. Potem smo dobili nalogo, da si izberemo skupino za tek. Najhitrejšo je vodil Žan, drugo je vodila gospa Simona in še zadnjo je vodila gospa Maja. Tekli smo okoli 15 minut. Po vadbi smo šli na zajtrk, zelo sem se najedel.

Jošt Košica, 4. b

 

Zjutraj smo imeli jutranjo telovadbo. Gospa Simona nam je kazala vaje, npr.: kroženje z glavo, dotikanje prstov na nogah, kroženje z boki, hoja, tek in hopsanje okoli miz. Imeli smo tudi masažo. Telovadba mi je bila všeč, ker se dobro razgibaš.

Žiga Semprimožnik, 4. a

 

Obroki

V jedilnici smo se vedli dokaj lepo (kulturno). Največkrat smo jedli meso in krompir. Pili smo vodo in čaj. Hrana je bila zelo okusna. Jedli smo trikrat na dan. Začeli smo z zajtrkom, sledila je malica na bazenu, nadaljevali s kosilom in zaključili z večerjo. V jedilnici so nam stregli prijazni natakarji. Vsako jutro nas je pričakal dober zajtrk, ki smo ga z užitkom pojedli. Za kosilo smo vedno najprej dobili juho. Za večerjo je vedno sledila sladica.

Valerija Slakan in Pia Pečovnik, 4. c

 

Prvi dan, ko smo prišli, nas je čakalo kosilo. Zelo je bilo dobro, ampak preveč. Nekateri so ga pojedli, drugi smo ga pustili. Druge dni smo skoraj vse pojedli. Vmes nas je gospa tudi presedla. Tevž je bil zelo smešen, ker nam je govoril šale. Zelo mi je bilo všeč, ker so nam postregli z dobro hrano.

Lara Jelen, 4. a

 

Pri pouku

Po navadi je pouk potekal na hodniku včasih pa tudi v sobah. Reševali smo učne liste in pisali dnevnik. Občasno pa smo se tudi zabavali. Ko smo končali z reševanjem, smo rešene učne liste oddali gospodu Branetu. Če smo rešili vse prav, smo dobili nalepko smeška. Učni listi so bili vedno na temo dneva. Ti so mi bili zelo všeč.

Nika Habjan, 4. a

 

Predavanje o oljkah

V sredo, 15. 4. 2015, smo imeli predavanje o oljkah. Gospod nam je povedal veliko stvari o njih. Izvedeli smo, da je najstarejša oljka stara 1500 let in da je široka 20 m. Opisal je, da ima oljka cvet bele barve. Prinesel je tudi različne knjige o njih. Pokazal nam je, kako se oljka cepi. Najprej odcepiš vrh oljke. V ostanek narediš zarezo, nato pa vejico zatakneš v zarezo, jo zvežeš skupaj in namažeš s posebno smolo. Moj prijatelj Žiga Semprimožnik je bil v Grčiji. Tam si je ogledal, kako naredijo olivno olje. Zato nam je tudi on nekaj povedal o tem. Na koncu pa smo poskusili še kruh, namočen v olivno olje, in domače olive. Bilo je super!

Taja Štrajhar, 4. b

 

Pohod na Markovec

V sredo, 15. 4. 2015, smo se odpravili na igrišče. Tam smo se spoznali s Koprčani. Vprašali smo jih, če gredo z nami igrat nogomet. Strinjali so se. Ko smo začeli igrati, smo jim dali tri gole zaporedoma. Koprčani so po porazu nehali igrati. Gospa Simona je rekla, da gremo. Postavili smo se v kolono in se spustili po hribu nazaj v hotel.

Zelo mi je bilo všeč, ker sem spoznal nove prijatelje.

Tevž Pikl, 4. b

 

Tekmovanje v plavanju in pospravljanju sob

V petek, 17. 4. 2015, smo imeli tekmovanje v plavanju. Preplavati smo morali 25 m. Gospa Suzana nas je določila, kateri bodo plavali skupaj. Učitelji so nam merili čas in ga na koncu zapisali. Pred odhodom smo imeli razglasitev rezultatov in podelitev medalj. Med puncami je dobila bronasto medaljo Neža, srebrno Katja in zlato Lara. Med fanti je bronasto prejel Andraž, srebrno Žiga T. in zlato Lovro.

Vsak dan smo si morali pospraviti sobo. Ocenila jih je gospa Maja. V pospravljanju sta zmagali Monika in Valerija.

Lara Jelen 4. a in Katja Žuntar, 4. b

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi